Főoldal » 2022/23, NBI A » Kanadai irányítónk lesz

Kanadai irányítónk lesz

Megtaláltuk légiós irányítónkat a következő évadra, csapatunkat a 26 éves, 185 centi magas kanadai Yasiin Joseph mozgatja majd

Leendő játékosunk a 2020-21-es évadban a holland élvonalban, a Landstede Hammmers együttesében játszott meccsenként 26,5 percet, és 11,7 pont mellett átlagban 4,9 lepattanóval és 4 gólpasszal segítette csapatát. Joseph az előző szezont Ukrajnában kezdte, és a háború kitöréséig a Zaporizzsja csapatában játszotta az élvonalban, majd a francia másodosztályú Quimper együtteséhez igazolt.
Az ukrán Szuperligában szereplő csapatában február közepéig abszolút meghatározó játékos volt, 26 találkozón lépett pályára, és meccsenként átlagban csaknem 33 percet a pályán töltve 16,6 pontos, 6 lepattanós és 6,1 gólpasszos átlagot ért el. Francia együttesében márciustól bő félidőnyit játszva 7,6 pontot, 2,4 lepattanót és 2,9 gólpasszt átlagolt.
Érdekesség, hogy, ahogy másik új játékosunkhoz, Ayalához hasonlóan Puerto Rico-i kosarasunk is volt, Joseph egy honfitársa is – aki amellett, hogy kanadai, ráadásul szintén irányító – megfordult csapatunkban, Hernst Laroche személyében a 2015-16-os szezonban.

Videó ITT>>>

Fotó: Béliers de Kemper/www.letelegramme.fr

 


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·