Főoldal » 2022/23, NBI A » Látszik a fejlődés, de még az út elején járunk

Látszik a fejlődés, de még az út elején járunk

Egy hét alatt 4 edzőmeccset játszottunk, három hét múlva bajnoki rajt. Arra kértük edzőnket, Kostast, mondja el ő hogy látja, szerinte hol is tartunk jelenleg

Mint már említettem, gyakorlatilag új csapatot kell építeni – kezdte fejtegetését edzőnk. –  A keret nagy része kicserélődött, öt új légiós és két meghatározó új magyar játékos érkezett. Nemcsak azért járunk még nagyon az út elején, mert Jones úgy egy hete jött, légiós centerünk pedig ma kezd igazán edzeni a csapattal. Az edzőmeccseken az eredmények abszolút nem érdekelnek, egyrészt nem számítanak, másrészt a csapatoknak eltérő lehet a készenléti, “készültségi” szintjük és a ráhangoltságuk egy-egy edzőmeccsre. Most, ami leginkább érdekelt, az az volt, vajon fejlődünk-e, lépünk-e előre. Nos, ezzel kapcsolatban szerencsére azt mondhatom, eddig meccsről meccsre tanultunk. Közben egyrészt alakítgatjuk, próbáljuk kidolgozni a keret tagjainak képességeihez illő leghatékonyabb taktikát, másrészt próbáltam azért arányosan osztani a játékidőt, és ezzel mindenkit – ha mondhatjuk így – felpörgetni, lendületbe hozni. Molnár Marci játszott sokat, mivel a légiós középjátékos csak csütörtökön érkezett,  ezért nem vett részt a mérkőzéseken.
A srácok hozzáállása jó, úgy érzem, “alakul” a kémia is csapaton belül. Azzal, hogy centerünk, Durham is edzésbe állhat, szerintem sokat javul majd az edzésmunka, az öt-öt elleni gyakorlás színvonala, ami tovább segíthet a csapat fejlődésében.
A próbajátékon lévő kanadai irányító, Yasiin Joseph ügyében egyelőre nem született végleges döntés, a próbajátékát további 10 nappal meghosszabbították.

Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·