Főoldal » 2014, 2015 » Milos-parádé után jöhet a kaposvári ki-ki meccs

Milos-parádé után jöhet a kaposvári ki-ki meccs

Az első félidőben Milos parádézott. Szinte végig uraltuk a játékot, és bár akadtak hullámvölgyek, Milos parádéja s mellette Ruják Andris messze átlagon felüli teljesítménye, no  meg az első félidőben Trepák Zoli, szünet után pedig Dénes Gabi néhány remek megmozdulása győzelmet ért. Vasárnap 19 órakor tehát következhet a mindent eldöntő 5. meccs, szurkolóink segítségével kiharcoltuk!

Soproni Sördögök – Kaposvári KK 96-89  (22-21, 27-21, 27-25, 20-22)

Sopron,  NB I, negyeddöntő, 4. mérkőzés, 1300 néző. V: Földházi, Benczur, Tőzsér.

Sopron: Thomas 7, RUJÁK 21/6, BORISZOV 35/18, Tóth G. 7, Poscic 6. Cs: TREPÁK 8/6, Edwards 6, Takács, DÉNES 6/6. Edző: Sabáli Balázs,

Kaposvár: FRAZIER 15/3, FODOR 18/3, Raivio 14, HENDLEIN 18, Spica 14. Cs:Jancsikin 8, Horváth M. 2, Benke, Grebenár. Edző: Fekete Ádám.

Milos pozícióban verte Raiviót, Frazier triplával felelt, majd újra Milos talált be. Egymásnak estek a csapatok, szinte minden támadásból kosár született az első percekben, nem telt el 2 perc, amikor 6-5-re vezettünk. A szakasz közepén óriási rohanás közepette 10-9-re vezettünk.
Photo: Zsombor Tóth
Fodor büntetőivel fordult a kocka, de Ruják Andris hármasával újra. Jött egy kis hullámvölgy eladott labdákkal, ezekből könnyű kosarakkal 4 ponttal megugrottak. Érezhetően megzavarodó csapatunkat Trepi triplával, mjad Jancsikin dobásának roppant látványos blokkolásával húzta ki a hullámvölgyből. Milos triplája újra a mi vezetésünket eredményezte. A negyed nagy büntetőpárbajjal és csapatunk minimális előnyével zárult.
Photo: Zsombor Tóth

A második negyed Milos triplájával kezdődött, majd a centerek percei következtek mindkét oldalon. Villant Hendlein, remek helyzetfelismerés után betörésből Trepák Zoli, majd Tóth Geri és Spica is. Tartottuk 4-6 pontos előnyünket, sőt tarthatatlan Milos két  újabb villanása után nőtt a különbség. Időt is kért Fekete Ádám.

Photo: Zsombor Tóth

Milos a 16. percben betörés után túljutott a 20 ponton, majd passzából Geri ziccerével 10 pontra nőtt a hazai előny. Raivio villanásaival próbált kapaszkodni a Kaposvár, de Trepi újabb triplával próbálta megállítani a vendégeket, majd beütötte a 3. hibáját. A félidő hajrájában Geri és Spica kölcsönösen karfelszedéssel próbálkoztak – kettős faultot ítéltek a játékvezetők. A somogyi légiós reklamált, s technikait is kapott, már a 3. hibája volt. Nem sokkal később Ruják 4 pontos akciót mutatott be, ráadásul a triplája közben szabálytalankodó Raiviónak is a 3. személyije volt, 7 ponttal “mentünk” szünetben.

Photo: Zsombor Tóth

Szünet után folytatódott a Boriszov-show, szórta a triplákat, a vendégeket Hendlein és Fodor tartotta versenyben. Állandósult a 10 pont körüli vezetés. A negyed hajrájában Dénes Gabi, illetve majd Fodor dobott hármast, a záró szakasz előtt 9 ponttal “mentünk”.

Photo: Zsombor Tóth

Ennek elején Milos előbb Maitjának adott gólpasszt, majd beemelte 6. hármasát. Dénes Gabi – valljuk be – nem kis szerencsével beeső palánkos triplájával 16 pontosra vezetésünk. Ezt követően megtorpantunk, Frazier és Hendlein vezérletével 10 ponton belülre került a Kaposvár. Alacsony szerkezetre álltunk át s próbáltuk lassítottani a játékot, Ruják Andris remek megmozdulásai, betörések utáni szenzációs találatai nagyon kellettek.
Photo: Zsombor Tóth
JT eladott labdája után Frazier kosarával 7-re jöttek föl a vendégek, akik nem adták olcsón a bőrüket. A hajrában 7 pontnál Frazier kihagyott két büntetőt, Mario pedig jókor villant, így ha kisebb hullámvölgyekkel is, de végig vezetve nyertünk.
Photo: Zsombor Tóth
Sabáli Balázs: – Boriszov extra teljesítményt nyújtott, s ezúttal igen jó százalékkal is dobott, ez sokat számított. Mindkét csapat játékosain látszik már a fáradtság, nincs más választásunk, Kaposváron nekik megyünk, s megpróbálunk nyerni.
Photo: Zsombor Tóth
Fekete Ádám: – Védekezésben nem sikerült megvalósítani, amit elképzeltünk. Boriszovot sem az első, sem a második félidőben sem tudtuk megállítani. Nagyon büszkék vagyunk a szurkolóinkra, köszönjünk a buzdításukat, otthon segítségükkel “behúzzuk” az ötödiket.
Milos Boriszov: Köszönjük a szurkolóinknak a segítséget, a  Kaposvárnak pedig a fair játékot. Nagy meccs volt, úgy éreztem, a nézők is nagyon élvezték. A vasárnapi, kaposvári meccs előtt ötven-ötven százalék az esély, megpróbálunk bejutni az elődöntőbe.

 

 

 


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·