Főoldal » 2014, 2015 » Csapatként megcsináltuk, elődöntősök vagyunk

Csapatként megcsináltuk, elődöntősök vagyunk

Remek, fordulatokban roppant gazdag mérkőzésen igazi csapatként kosárlabdázva, a mérkőzés nagyobb részében vezetve sikerült a bravúr: nyertünk Kaposváron és bejutottunk az elődöntőbe. A meccs elején Milos és Matija, a hajrában pedig Mario és JT volt a vezér.
Nagy örömünket beárnyékolja a gyász: csapatkapitányunk, Trepák Zoli édesapja elhunyt
Kaposvári KK – Soproni Sördögök 81-86 (20-23, 21-23, 22-16, 18-24)
Kaposvár, NB I, negyeddöntő, 5. mérkőzés, 1300 néző. V: Cziffra, Győrffy, Jakab.

Kaposvár: FRAZIER 11/3, FODOR 12, Raivio 19/6, HENDLEIN 8, SPICA 23. Cs: Horváth M. 2, Jancsikin 6/6, Benke. Edző: Fekete Ádám.

Sopron: THOMAS 12/2, RUJÁK 9/3, BORISZOV 27/9, Tóth G.7/3, POSCIC 16. Cs: EDWARDS 12, Trepák, Takács, Dénes. Edző: Sabáli Balázs.

Zsúfolásig telt ház előtt remek hangulatban kezdődött a meccs, Sopronból is szép számmal érkeztek szurkolók.

Spica duplájára Geri hármassal felelt. Az első 4 támadás kosárral végződött, majd káprázatos egy 9-0-s rohamot mutattak be a srácok, benne egy zsákolással Matijától és egy triplával Milostól. A Kaposvár első 6 pontját Spica szerezte, majd Raivio betöréseivel zárkóztak a vendégek, akiknek indulásait okos taktikai szabálytalanságokkal állítottunk meg. Ruják Andris, Milos és Matija remek megmozdulásokkal megállította a Kaposvár felzárkózását. Raivio majd Jancsikin is triplát dobott, 1 pontra feljöttek a hazaiak. A negyed végül 3 pontos vezetésünkkel zárult.

 

Fodor robogott végig s hozta fel 1 pontra a hazaiakat, majd a tarthatatlan Spica újabb duplájával már a KKK vezetett. Támadásban megtört a lendülete, Spica képtelen volt hibázni, vezérletével az első 4 percet 11-2-re hozta a Kaposvár, s 6 pontos előnyre tett szert, amikor Sabáli időt kért. Mario faragott a hátrányon, Fodor rögtön felelt. A második negyed közepén 8 találat után rontotta el első dobását Spica, Matija és Mario jóvoltából egy 9-0-s rohamot repesztve fordítani tudtunk. Igen hosszú hazai kosárcsendet tört meg Horváth. A félidő hajrájában a visszatérő Milos lépett elő, 2 triplájával 7 pontra nőtt a Sopron előnye, felcsattant szurkolóink buzdítása. Raivio büntetői után szünetben 5 ponttal vezettek fiaink.

Milos  előbb labdát, majd kosarat szerzett a második félidő elején. Mindkét oldalon som volt a rontott dobás, tartottuk a néhány pontos előnyt. Sajnos eladtak pár labdát a srácok, Spica kosár plusz büntetős akciójával egyenlített a Kaposvár, s Raivio büntetői után már a hazaiaknál volt az előny a negyed közepén. Raivio belekapva a labdába a saját kosarába ütötte azt. Váltott vezetéssel haladtak a felek, majd fokozatosan átvette az irányítást a Kaposvár, miközben Mario eladott labdája után begyűjtötte a 4. hibáját. A gödörből Milos próbálta triplával kirángatni a társaságot. Ruják Andris betörésből ki is egyenlített, ám a negyed egy jó Raivio büntetővel, s 1 pontos hazai vezetéssel zárult.
Photo: Zsombor Tóth -  fb.com/fototh -
A záró negyed Ruji kosarával kezdődött, ismét mi  vezettünk. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, Matija is megkapta a 4. hibáját. 68-68 után eladott labdáink után egy 6-0-lal elléptek a hazaiak. Tóth Geri zsákolással faragott a hazai előnyön, a látványos kosár egy Ruják-triplával és Fodor kipontozódásával megspékelt, fordítást eredményező szédületes 11-0-s rohamot eredményezett csapatunktól. Ennek utolsó aktusa JT kosár plusz büntetős akciója volt. A 39. perc végén Hendlein törte meg a hosszú hazai kosárcsendet, ám fél perccel a befejezés előtt JT triplájával 6 pontra nőtt a soproni előny. A kegyelemdöfést pedig Mario   adták meg a Kaposvárnak.
Sabáli Balázs: – Voltak időszakok, amikor egyénieskedtünk, de a Kaposvárnak is ez lett a veszte, ezúttal többet egyénieskedtek, mint korábban. Örülök, hogy sikerült nyerni, fáradtak vagyunk, de megyünk tovább a Szolnok ellen.
Fekete Ádám: – Gratulálok a Sopronnak, de nem értem, miért büntetőkkel kellett ezt a meccset eldönteni. Két kulcsjátékosunk is vitatható eset után pontozódott ki, kár, hogy így lett vége, de nagyon büszke vagyok a csapatomra.
Milos Boriszov: – Szeretnék köszönetet mondani a Kaposvárnak a sportszerű játékért. Nagyon kemény meccs volt, mindent egy lapra tettünk föl, s most ellenfelünkön volt nagyobb nyomás.
A lefújás után jött a szomorú hír: a soproni csapat kapitányának, Trepák Zoltánnak elhunyt az édesapja.
A párharc végeredménye: 3-2 a Sopron javára

Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·