Főoldal » 2014, 2015 » A Szolnok sem verhetetlen

A Szolnok sem verhetetlen

Szerdán este 18 órától (TV: Duna World) Szolnokon kezdi meg szereplését a férfi kosárlabda bajnokság elődöntőjében csapatunk. Sabáli Balázs együttese, mint ismeretes óriási bravúrral, a Kaposvár idei hazai veretlenségét megtörve jutott a bajnokság legjobb négy csapata közé

– Szerdán Szolnokon kezdődik az elődöntő a bajnoki címvédő, kupagyőztes Olaj otthonában. A nyilván fáradt társaság hogyan készül az első meccsre?

– Hétfőn pihenőt kapott az ötmeccses párharc után nyilván meglehetősen “leharcolt”, fáradt társaság.  Ma videózás után könnyed átmozgató, dobóedzéssel próbájuk felfrissíteni a srácokat.

Photo: Zsombor Tóth -  fb.com/fototh -

Hogy látod az esélyeket az elődöntő sorozatban?

– A Szolnok kiemelkedik a magyar mezőnyből. Egész évben nemzetközi porondon, magas szintű sorozatokban versenyeztek a szolnokiak, és ehhez alakították ki játékoskeretüket, amely kiemelkedően erős az NB I-ben. Válogatott játékosok egész sora mellett remek légiósok szerepelnek az Olaj csapatában, amely ráadásul egy hetet pihenhetett az elődöntő előtt, nyugodtan készülhetett a párharcra, várhatta az ellenfelet. Az biztos, hogy a Szolnok lesz a frissebb, s azért is kedvezőbb a helyzete, mert légiósai közül kettőt mindig pihentethet. Ugyanakkor az is tény, hogy a Szeged elleni negyeddöntő első két meccsét csak elég nyögvenyelősen, nehezen nyerte meg az Olaj, a középszakasz pedig, ahol saját pályáján rajtunk kívül a Paks és a Kaposvár is “elkapta” a szolnokiakat bebizonyította: bár erős az Olaj, de korántsem verhetetlen.  Az elődöntőben elért bravúr mentálisan biztos, hogy nagyon sokat “dob” a srácokon, az utolsó kaposvári meccsen nagyon együtt volt, s csapatként kerekedett ellenfele fölé a társaság. Ráadásul a célt már elértük, tehát  ebben a párharcban már az esélytelenek nyugalmával veszítenivaló nélkül, felszabadultan kosarazhatnak játékosaink. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne tennénk meg mindent egy nagy bravúr érdekében. Így is megyünk le Szolnokra.

Photo: Zsombor Tóth

Az édesapját gyászoló Trepák Zolival mi a helyzet?

–   Vele abban maradtunk, hogy ő Budapesten intézi az ilyenkor intézendő dolgokat, s majd szerdán lemegy Szolnokra s ott csatlakozik a társasághoz.

Az elődöntő tervezett menetrendje:

Május 6. szerda: Szolnoki Olaj KK – Soproni Sördögök 18 óra
Május 9. szombat: Soproni Sördögök-Szolnoki Olaj KK 17 óra
Május 12. kedd: Szolnoki Olaj KK-Soproni Sördögök 17 óra
Május 15. péntek: Soproni Sördögök-Szolnoki Olaj KK 18 óra*
Május 17.vasárnap: Szolnoki Olaj KK-Soproni Sördögök 18 óra*

*: ha szükséges


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·