Főoldal » 2014, 2015 » A Kaposvár ellen is így kezdődött

A Kaposvár ellen is így kezdődött

Hamar, lényegében már az első negyedben eldőlt az elődöntő párharc első mérkőzése: a jóval frissebb Szolnok remek dobóformát mutatva 10 perc után 17, szünet után pedig 30 ponttal vezetett és biztosan nyert érezhetően nagyon fáradt csapatunk ellen. De a Kaposvár elleni párharc is súlyos idegenbeli vereséggel kezdődött…

Szolnoki Olaj KK – Soproni Sördögök 87-54 (28-11, 17-4, 24-19, 18-20)

Szolnok, férfi kosárlabda elődöntő, 1. mérkőzés, 800 néző. V: Papp, Kapitány, Török,

Szolnok: JONES 11/6, VOJVODA 11/9, Milosevics 4, LEE 20/12, KELLER 12. Cs: RAKICS 10/3, Báder 2, WITTMANN 10/6, Peringer 4, Sztjakovszki 3/3, Pavlovics. Edző: Dragan Alekszics.

Sopron: Thomas 10/6, Ruják 9/3, Boriszov 5/3, TÓTH G. 11/9, Poscic 6. Cs: Edwards 8, Trepák, Dénes, Takács, MOLNÁR 5, Bakk. Edző: Sabáli Balázs.

A Szolnok 5 légiósa közül ezúttal Jones, Milosevics és Lee került a csapatba, Brkics és Gipson maradt ki, Somogyi Gergely pedig sérülés miatt hiányzott. Csapatunkban ott  melegített Trepák Zoli is, akinek vasárnap elhunyt édesapja emlékére gyászszünettel kezdődött a meccs.

Ügyes akció végén Geri révén megszereztük a vezetést. Jones triplája egy látványos kosarakban bővelkedő lehengerlő 11-0-s rohamot vezetett elő a címvédő, amely védekezésével kiszorította a sajnos elég enerváltnak tűnő fiaiakat. Matija  távoli duplával törte meg  kosárcsendünket. Lee  képtelen volt hibázni, a triplákat és a duplákat is szórta, fokozatosan nőtt a különbség. JT emberről beemelt egy hármast, Mario betörésből talált be, de összességében csak ritka felvillanásokra futotta, asszisztáltunk a Lee-show-hoz, a hazaiak erőcsatára egyedül több pontot dobott az első negyedben, mint csapatunk.

Photo: Zsombor Tóth -  fb.com/fototh -

A második szakasz elején folytatódott az egyoldalú játék, 11-0-lal kezdte a szakaszt, s 13 perc elteltével közel 30 ponttal vezetett a Szolnok, amikor Ruják Andris ügyes alapvonali betörése révén csapatunk megszerezte első pontjait a negyedben. Zónára álltunk át és ezzel megtörtük az Olaj lendületét, de – bár megvoltak a tiszta helyzetek, nagyon pontatlanul dobtak a srácok. Sokéig állt 43-15-ös szolnoki vezetés a táblán, miközben . Lee előbb Ruják majd Edwards dobását blokkolta. A 28. percben Rakics tört át a zónánkon, kosarával nőtt 30 pontra a Szolnok előnye, s szünetben is ennyi volt a különbség.

Photo: Zsombor Tóth -  fb.com/fototh -

Alacsony szerkezettel kezdett szünet után a Sopron, váltva estek a kosarak. Érezhető volt, hogy az első félidőben lényegében eldőlt a meccs. A szakasz közepén a mi csapatunk is csempészett némi látványosságot a játékba, Ruják Andris és Milos triplája között Matija zsákolt. “Lejöttünk” 25 pontra, s Alekszics azonnal időt kért, megállítandó csapatunk további felzárkózását. Rakics vezérletével ez sikerült ellenfelünknek, 57-32 után egy 12-0-s rohamot mutattak be a hazaiak, akik Mario büntetői után 35 ponttal vezetett a  Szolnok.

Photo: Zsombor Tóth -  fb.com/fototh -

A záró szakaszban az edzők már a következő összecsapásra gondolva mindkét oldalon sokat pihentették csapataik a kulcsembereit.  Molnár Marci Lee fölött egy gyönyörű és (két)pontos fél horoggal vétette magát észre. A hajrában Geri emelt be három triplát szépségtapaszként.

A jóval frissebb Szolnok az első negyedbeli extra dobóteljesítményének köszönhetően magabiztosan nyert – de Kaposváron is simán kikaptunk az első meccsen…

Dragan Alekszics: – Sejtettük, hogy a Sopron az ötmeccses párharc után fáradt lesz, megpróbáltunk agresszíven védekezni. Ez jó dobóformával is párosult, s örülök neki, hogy miután eldőlt a meccs, a fiatalabbaknak is adhattam lehetőséget. Saját pályáján szombaton biztos, hogy jobb lesz a Sopron, az szerintem jóval izgalmasabb meccs lesz, de ha a így tudunk védekezni, akkor idegenben is nyerhetünk.
Sabáli Balázs: – Az első félidőben mind védekezésben, mind támadásban extrát nyújtott a Szolnok és eldöntötte a meccset. A második félidőből a lehetőségekhez képest próbáltuk a maximumot kihozni, a végén pedig már mindkét csapat rápihent a szombati meccsre. Remélem, azon, hazai környezetben saját szurkolóink előtt sokkal jobban felpörgünk és sikerül visszavágni.
A három győzelemig tartó párharcban 1-0-ra vezet a Szolnok.
*A fotók a soproni mérkőzésen készültek.

Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·