Főoldal » 2014, 2015 » Felejtés és “feltámadás”

Felejtés és “feltámadás”

Szombaton este, 17 órától megpróbálunk egyenlíteni az elődöntő első meccsén Szolnokon elszenvedett vereség után. Reméljük a bajnok és kupagyőztes, a nemzetközi porondon is vitézkedő Olaj vendégjátékára megtelik az immáron Novomatic Aréna Sopron néven futó létesítmény

Nem túl régen, a középszakaszban erősen tartalékosan, a sérült Milos, Dénes Gabi és Matija nélkül szoros meccset játszott a csapat a Tiszaligetben, szerdán viszont teljes – mit szépítsük – nagy különbségű verésbe szaladt bele. Mi volt a különbség a két szolnoki mérkőzés között? – szegeztük a kérdést csapatunk vezetőedzőjének, Sabáli Balázsnak.

– A középszakasz előtt  Szolnok egy igen nehéz sorozaton jutott túl az Adria Ligában, s nem sokkal azt követően még játékosai elég fáradtaknak tűntek – taglalta edzőnk. – Az elődöntő első meccsét viszont jóval frissebben kezdték, mint az elődöntőbe a nehéz, öt meccses Kaposvár elleni párharc után érkező csapatunk. Az első negyedben remekül dobtak, a gyenge védekezésünk ellen a kettő-kettőket pontosan játszották meg és távoli helyzeteiket is jó százalékban értékesítették. Ezzel ellentétben mi támadásban az első félidőben rosszul választottuk ki a dobásokat, volt, hogy a srácok jó helyzetekben a labdával együtt a felelősséget is tovább passzolták.

Photo: Zsombor Tóth -  fb.com/fototh -

Hogyan készül a csapat a szombat délutáni meccsre?

– Csütörtökön videóztunk, alaposan kielemeztük elsősorban a védekezésbeli hibáinkat, edzés nem volt. Pénteken is  lesz még egy rövid kis videózás, majd edzünk, dobunk.

Mi a cél, a terv szombatra?

– Ahogy a Kaposvár elleni párharcnál, most is el kell felejteni az első meccset – a szakmai tanulságok levonása mellett természetesen. Itthon szeretnénk újra “elkapni” a Szolnokot. Ahhoz, hogy erre meg tudjuk teremteni az  esélyt magunknak, elsősorban a védekezést kell összeszedni, az adhat ritmust támadásainknak. Nagyon remélem, hogy saját közönségünk előtt szurkolóink támogatásával “felpörög” a csapat. Úgy érzem, a szerdán látottnál sokkal szervezettebb, agresszívebb védekezéssel, támadásban pedig jobb helyzetkiválasztással igenis “elkaphatjuk” a Szolnokot.

Kérünk, mindenkit, hogy fehérben/kékben jöjjön a Novomatic Arénába!


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·