Főoldal » 2014, 2015 » Vastaps – a vereség ellenére

Vastaps – a vereség ellenére

Az elődöntő második mérkőzésén az amerikai légiós trióval felálló Szolnok ellen csapatunknak időnként akadtak olyan periódusai, amikor fel tudott nőni a feladathoz, de a címvédő a válogatott vezéréhez méltó játékot nyújtó, remeklő Vojvoda vezérletével szinte végig vezetve biztosan nyert. 

Soproni Sördögök – Szolnoki Olaj KK 72-86  (19-22, 13-19, 17-23, 23-22)

Sopron, NB I, elődöntő, 2. mérkőzés, 1100 néző. V: Cziffra, Győrffy, Szabó G.

Sopron: THOMAS 11/6, RUJÁK 13/3, BORISZOV 21/6, Tóth G. 8, Trepák. Cs: Poscic 6, Edwards 8/6, Dénes, Takács 3/3, Molnár M. 2, Bán, Bakk, Edző: Sabáli Balázs.

Szolnok: Jones 9, VOJVODA 27/15, RAKICS 8/6, LEE 9/9, Keller 6. Cs: GIPSON 11/3, BÁDER 11, Wittmann 3/3, Sztojakoviszki, Peringer. Edző: Dragan Alekszics.

Szurkolóink úgy 8 perccel a kezdés előtt nagy tapssal köszöntötték a legjobb négy közé jutás kiharcolását követően hazai környezetben első ízben pályára lépő csapatunkat. Bár nem volt telt ház, a szurkolók ismét látványos koreográfiával s decibelekben gazdag buzdítással “hangoltak” az elődöntőre.

Az Olaj a három amerikai légiósát nevezte erre a találkozóra.

skccikk1p

Ruják triplájával ugyan mi szereztünk vezetést, Vojvoda szintén hármassal egyenlített. A következő percek a káprázatos dobóformát mutató szolnoki bedobóról szóltak, Vojvoda alaposan “bekezdett” csapata 10 első pontját dobta, látványos találatok 2-2 tripla illetve dupla formájában. A 4. percben akár az is állhatott volna az eredményjelzőn: Sopron-Vojvoda 6-10. Lee is bevágott egy triplát, Jones is betalált. Játékosaink egyéni akciókból, betörésekből szerzett kosaraival tartotta csapatunk a lépést az Olaj együttesével. A negyed hajrájában következett egy kis Milos-parádé. Hármasával ledolgoztuk a hátrányát, s  montenegrói bedobónk szinte maga “repesztett” egy fordítást eredményező 7-2-s hazai rohamot. A negyed vége két balkezes légiósa Lee és Gipson 1-1 villanásának köszönhetően a Szolnoké volt.
skccikk3

A második negyed Vojvoda duplájával kezdődött. JT révén próbáltunk tapadni az ekkor Bádert és Kellert egyszerre szerepeltető bajnokra. Mi 3 kisemberrel s 2 centerrel játszottak, a vendégek tartották szűk előnyüket. Vojvoda triplájára JT betörésből felelt. A negyed közepén zónára és alacsony szerkezetre álltunk. Mario tripláját követően 31-29-nél Báder talált be. A kosár kapcsán Cziffra játékvezető “kiugrott” a lelátóra videózni, majd érvénytelenítette a támadóidő lejárta után született találatot. Elkezdtek potyogni a hármasok, két Rakics tripla között a túloldalon JT-től is beesett egy. A félidő végén előbb egy támadás végén, amelynek során némi “földharcot” követően került vissza a labda a Szolnokhoz Báder, majd a remek dobóformát nyújtó Vojvoda szerzett 2 pontot, így szünetig 9-re nőtt az Olaj előnye.

skccikk2

Gipson kosarával szünet után 10 pont fölé nőtt a különbség, a csapatunkat Geri kosarai tartották 10 ponton belül, ám hogy ennél közelebb ne kerüljenek a hazaiak, arról a támadó pattanó után, majd középtávolról is eredményes Báder, valamint az újabb triplát szerző Lee gondoskodott. A szakasz közepén látványelemek kerültek előtérbe, Vojvoda hármasa után Matija zsákolt hatalmasat. Állandósult a 10 és 15 pont közötti vendég vezetés, ekkor Milos találatai tartották versenyben a csapatot. Sajnos a srácok csak nagy ritkán tudtak kivédekezni egy-egy szolnoki támadást. Jones kosár plusz büntetős akciójával a negyed hajrájában 15 pontra nőtt az Olaj előnye.
skccikk4

Ruják Andris és JT betöréseivel a 10 pontos lélektani határ közelébe küzdöttük fel magunkat, amikor Wittmann dobott triplát. Molnár Marci ügyes kosara után Alekszics időkéréssel próbálta elejét venni annak, hogy fiaink még közelebb kerüljenek övéihez. Ez be is jött a vendégek mesterének, Adria-Liga szintű védekezése ellen eladtuk a labdákat, s könnyű kosarakkal 17-re nőtt a címvédő előnye. Mario és Milos 1-1 triplával próbált lökést adni, de Gipson vezetésével mindenre volt válaszuk a vendégeknek, akik megtartották 15 pont körüli előnyüket.

IMG_3353

Sabáli Balázs: – Sajnos nem tudtuk meglepni a Szolnokot, gratulálok ellenfelünknek, s Vojvoda Dávidnak, az ő remek játéka volt a kulcsa a Szolnok mai győzelmének. Kedden megpróbálunk a lehető legjobban játszani, meglátjuk, mire lesz ez elég.
Dragan Alekszics: – Ilyen mérkőzésre számítottam, hogy a Sopron hazai környezetben, kiváló hangulatot teremtő szurkolói előtt sokkal jobban játszik, mint tette ezt Szolnokon. Úgy érzem, most is frissebbek voltunk ellenfelünknél, ez döntött. Kedden szeretnénk lezárni a sorozatot, hogy minél több időnk legyen készülni a döntőre.

 

 

 


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·