Főoldal » 2015 » Végre velünk volt Fortuna!

Végre velünk volt Fortuna!

Nem sikerültek eddig jól a végjátékaink, hiszen az utolsó percekben kaptunk ki Körmenden, illetve otthon az Albától és a Pakstól. Csapatunk a mai meccsen nem engedte ki a kezéből a vezetést, így három ponttal legyűrte a Nyíregyháza gárdáját.

Marso Nyíregyháza KK – Sopron KC 68-71 (15-18,30-23,11-21,12-9)

Nyíregyháza; Vezette: Győrffy P. A., Tőzsér D., Minár L.

Ellenőr: Bukta B.

Sopron KC: Laroche 19/3, Tiggs 9/3, Rancic 5/3, Tóth G. 11/9, Bavcic 14

Cserék: Ruják 8/3, Dénes 5/3, Molnár Má., Takács

Marso Nyíregyháza KK: Savic 4, Miller 26/9, Unruh 12, Lekli 8, Krstanovic 2

Cserék: Bus 12, Molnár Ma. 4, Kósa

Tiggs szerzett egyből hármast, azonban Unruhtól már a következő támadásban érkezett a válasz. Miller dobott jól mezőnyből, Laroche ugyanonnan dobott tempót a nyíregyházi gyűrűbe. Lekli centermunkája két pontra volt elég (6-5, 3. perc). Savic is sikeresen dobott, Ruják triplája gyorsan döntetlenre hozta a meccset. Nem kellett várni sokat a következő triplára, Rancic emelt be egy három pontost. Az ex-soproni Bus is beköszönt egy két pontossal, majd a büntetőjét is bedobta a fiatal irányító (13-11, 8. perc). Miller dobta a hazaiak első tripláját, próbáltak meglépni csapatunk elől. Dénes triplája és Bavcic négy pontjával simán visszaszereztük a vezetést, a nyíregyházi Molnár Marcel és Bus sikeres dobásaival nem hagyta ellépni a soproniakat (15-18, 10. perc).

1

Látványosan indult a második negyed: Miller zsákolt, Molnár Marcel mezőnyből dobott jól. Ruják emelt be egy két pontost, majd Krstanovic büntetőzött hiba nélkül (21-20, 13.perc). Unruh vette hátára a hazaiakat, tempója talált utat a gyűrűbe. Ruják a következő offenzívából betalált, Miller triplája után Sabáli hívta a kispadhoz csapatát (26-22, 14. perc). Jót tett csapatunknak az időkérés, Tóth G. hintett el triplát, ezt nem hagyta szó nélkül Miller, hamar jött a kétpontos az amerikai légióstól. Molnár Marcel kapott jó helyzetben labdát, öt pontra növeli a különbséget. Tóth G. elkapta a fonalat, újabb triplát süllyesztett el. Unruh dobása után Laroche is sikeres volt, mindkét csapat nagy iramban játszott. Bus és Unruh is két-két egységet szerzett csapatának, nálunk Bavcic volt közelről eredményes. Kósa, beállása után nem vacakolt sokáig, sikeres középtávolival nyitott, csapatunkban Bavcic tartja a lelket (38-34, 18. perc). Miller remek formában, tizenötödik pontját is megdobta, Laroche triplájával vettük üldözőbe a hazaiakat. Szerzett labda után Laroche dobott könnyű ziccert, Bus sikeres közelije után Sitku Ernő időt kért (42-39, 19. perc). Tóth G. magabiztos kézzel értékesített két büntetőt, de nem tudtuk átvenni a vezetést a negyed végét, Miller dobott bámulatos mozdulattal triplát (45-41, 20. perc).

2

Bavcic szedett támadólepattanót, amit egyből vissza is tett, Tiggs középtávolijával már döntetlen volt az állás. Lekli és Savic dobott jól a festékből, Tóth G. harmadik tripláját is beemelte, illetve Laroche is eredményes volt a festékből (49-50, 23. perc). Tiggs lendületből szerzett két egységet a vendégeknek, a Nyíregyháza időt kért. Miller kettőből egy büntetőt értékesített. A második negyedhez képest lassult és pontatlanabb lett a játék, több hibával dolgozott mindkét csapat. Bus egalizált büntetők révén, de Tiggs és Laroche gyorsan visszaszerezték a vezetést (52-56, 26. perc). Miller újabb triplát rámolt be, Dénes két remek büntetőjével tartottuk szűk előnyünket. Laroche megint fontos pillanatban szerzett két pontot, öt ponttal vezet a Sopron. Bus keze megremegett, csak egy büntetője volt eredményes (56-60, 28. perc). Rancic két sikeres büntetőjével zártuk a harmadik negyedet (56-62, 30. perc).

3

Jobban kezdett a Nyíregyháza: Miller dobott sikeresen középtávolit. Három és fél percig nem tudtak pontot szerezni a csapatok, rossz támadások követték egymást. Ezt szakította meg Unruh két sikeres büntetője (60-62, 34. perc). Miller büntetőzhetett, háromból kettő lett a mérlege, így egalizált a hazai gárda. Bavcic kínkeserves öt perc után megszerezte csapatunk az első kosarát és a vezetést is. Laroche emelt be a körtéből egy kétpontost (62-66, 37. perc). Lekli kapott labdát, centermunka után könnyen rakta fel a játékszert, majd Unruh kosarával egyenlített a hazai csapat, ezért soproni időkérés következett (66-66, 38. perc). Ruják harcolt ki faultot, csak egyet tudott abszolválni, de így is átvettük a vezetést. Lekli a hazaiaknak szerezte meg a vezetést, amelyet Bavcic a következő támadásból visszavett. Az utolsó percben Ruják elhibázta mindkét büntetőjét, erre reagálva 68-69-nél hazai időkérés következett, de a pályára visszatérve Unruh elhibázta a középtávolit. Laroche az utolsó másodpercekben egy kétpontossal még egy kicsit kozmetikázta előnyünket. (68-71, 40. perc).

Sabáli Balázs: Két ideges csapat találkozójából, szerencsére mi jöttünk ki győztesként. Az első félidőben nagyon sok üres tripla kimaradt részünkről, a második félidőben viszont a közeliekben nem voltunk sikeresek. Egy kis szerencse is mellénk állt azáltal, hogy a Nyíregyháza nem tudott élni az utolsó lehetőségével, az utolsó 11 másodpercben. Összességében véve egy fontos győzelmet arattunk, de meg kell tanulnunk továbbra is kevesebb hibával játszani.


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·