Főoldal » 2015 » Nem lesz könnyű menet

Nem lesz könnyű menet

2015. december 12-én, szombaton 19 órakor a Novomatic Arénában fogadjuk a ZTE csapatát a magyar bajnokságban.

meccs 1212A ZTE tavaly még a play-outban mérette meg magát, idén viszont egy remek átigazolási politikának köszönhetően, az új vezetőedző Bencze Tamás irányításával, szárnyal a csapat. Jelenleg a negyedik helyen állnak a tabellán, nyolc győzelem mellé két vereség csúszott be a zalaiaknak. Legutóbb hazai pályán fogadták a Jászberény csapatát és tükörsima, tizenkét pontos győzelmet arattak a sereghajtó ellen. Remek formának örvendenek a vendégek, utolsó öt meccsüket mind megnyerték. Nagy csapatok skalpját is sikerült begyűjteniük: a Körmendet, a Szolnokot és az Albát is két vállra fektették már a bajnokság során Bencze Tamás fiai.

A Zalaegerszeg sikereihez minden feltétel adott. Nagyban hozzájárul az újonnan szerződtetett vezetőedző, az új légiósok és a magyar magot is meg tudták erősíteni. Bencze Tamás az elmúlt szezonban még a JKSE sikereiért dolgozott, ám a szezon végén áttette a székhelyét Zalába és bejöttek a számításai a magyar szakvezetőnek: minőségi játékosállományt kapott a vezetőktől. Irányító posztra az amerikai, Kecskeméten már bizonyító James Kinneyt igazolták le. Nem nyúltak mellé, Kinney meccsenként tizenhét pontot átlagol, ezt spékeli meg négy és fél gólpasszal. Jó formának örvend a játékos, az M4 Sport és a bb1.hu közös szavazásán a Hónap játékosa címet nyerte el. Dobóhátvédnek is egy hazai berkekben ismert játékost szerződtetett a ZTE, Darrin Govens mostani klubja előtt Körmenden pattogatott kis hazánkban. Kinneyhez hasonlóan jól termeli a pontokat: átlagban tizenhét pontot hoz a konyhára, ez mellé jön három gólpassz. Djorde Pantelic is megfordult már magyar klubban, korábban a Falcot erősítette a szerb center. Tíz pontja mellé átlagosan kilenc lepattanót szed, és a blokkokat is osztja rendesen, átlagban három ’sapkát’ vét egy meccsen, a Jászberény ellen nyolcat sikerült összehoznia. Negyedik légiósnak Ante Krapicot szerződtették, ő sérülések miatt eddig csak négy meccsen tudott parkettre lépni. Bencze Tamás előző klubjától hozta magával Kerpel-Fronius Balázst, aki hamar beilleszkedett a csapatba: meccsenként tizenegy pontot szed össze.

zteruji-600x400

Csapatunkban már nem lesz ott a csütörtök óta klub nélküli Aleksander Radulovic, a többiek játékra készek. Nagyon fontos meccs előtt állunk, hiszen hetedikek vagyunk a tabellán, és mindenképpen be kell biztosítanunk ezt a pozíciót, ha szeretnénk indulni a Magyar Kupa nyolcas döntőjében. Minden szurkolóra szükségünk lesz szombat este, hiszen ők jelentik a legnagyobb segítséget a csapatnak.

Sabáli Balázs: A bajnokság idei meglepetés csapata látogat hozzánk, akik jópár forduló óta már kényszerűségből alacsony szerkezettel játszanak, ebben pedig megvan a veszélye annak, hogy a külső dobásaiknál nagyon kell figyelnünk. Nem véletlenül mondom, mert hiszen a bajnokságban minden csapatot figyelembe véve, a Zalaegerszegnek van a legtöbb triplakísérlete. Közel 30 dobásuk végződik 3 pontossal, éppen ezért azt gondolom, hogy ezeknek a védése mindenképpen nagy jelentőségű lesz. A kérdés pedig, hogy a másik oldalon a magasságbeli előnyünket mennyire tudjuk kihasználni és a támadójátékunk mennyire lesz precíz. Hazai pályán természetesen csak a győzelmet tudjuk elfogadni.


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·