Főoldal » 2015, 2016 » Az idegek harcát nyertük meg

Az idegek harcát nyertük meg

Sopron KC – Zalakerámia ZTE KK 79-77 (20-16,18-14,18-16,13-23,10-8)

Sopron, 1500 néző; Vezette: Benczur, Jakab, Rácz

Sopron KC: Laroche 30/9, Tiggs 17, Rancic 3/3, Tóth G. 10/3, Bavcic 1

Cserék: Takács 8/3, Ruják 3/3, Dénes 5/3, Molnár 2

Zalakerámia ZTE KK: Kinney 8, Govens 27/15, Mohácsi 13/6, Kerpel-Fronius 11, Pantelic 4

Cserék: Fekete 3/3, Gáspár 3/3, Velkey 8

Kinney kettese nyitotta a negyedet, majd Mohácsi egy darab büntetőt értékesített. Laroche szerezte meg első kosarunkat, Kinney válasza egyből jött. Laroche tört be, könnyen dobott ziccert, Pantelic centermunkája két pontot ért. Villám rajtot vett a ZTE, Govens is jól dobott és Kinney labdaszerzés után zsákolt, erre reagálva Sabáli időt kért (4-11, 3. perc). Jól jöttünk vissza a parkettre, ült Laroche triplája, azonban Govens a következő támadás végén sikeresen emelte rá kintről. Dénes három pontosával kapaszkodtunk vissza a meccsbe, majd Kinney bontotta jól a védelmet, és a festékből volt sikeres. Rancic triplája után Bencze kikérte első idejét (13-16, 7. perc). Tiggs büntetőzött jól, amellyel egy pontra megközelítettük a vendégcsapatot, majd Tiggs újabb sikeres büntetőjével be is értük a zalaiakat. Laroche remek lefutás végén megszerezte a vezetést, labdaszerzés után pedig könnyű ziccert dobhatott, hét nullás rohanással zártuk az első játékrészt (20-16, 10. perc).

IMG_4386

Tiggs zsákolásával jól indítottuk a második negyedet. Továbbra is jól ment a játék, kidolgozott figura végén Takács hintett el egy triplát. Hét percig nem szerzett kosarat a ZTE, ezt törte meg Govens kettő plusz egyes szituációja. Kinney hamar kifaultolódott, ötödik hibáját szedte össze az amerikai irányító, Tiggs büntetőzött hibátlanul (26-19, 15. perc). Takács kettesével tovább nőt a differencia a két csapat között. Sportszerűtlen fault után Velkey dobott két jó büntetőt, majd a tempója is beesett a következő támadás végén. Laroche továbbra is jó formának örvendett, újabb ziccere volt sikeres. Laroche gyorsindítás végén jól dobott a körtéből, erre reagálva időt kértek a vendégek (32-23, 16. perc). Molnár dudaszóra dobott közelit, Mohácsi 6,75-ről könnyen emelt be egy három pontost. Kerpel-Fronius lefutás végén sikeresen dobott lay-up-ot, erre reagálva Sabáli a padhoz hívta a csapatot. Tóth G. szerezte meg első pontjait büntetők kíséretében. Kerpel-Fronius elkapta a fonalat, megint a festékből volt sikeres. Tiggs a negyed végén még beemelt egy közelit, így nyolc pontos előnnyel vonultunk szünetre (38-30, 20. perc).

IMG_4356

Tiggs szerezte első kosarunkat a harmadik negyed elején és Tóth G. centermunkája révén is pontot szereztünk. Kerpel-Fronius kettő plusz egyes szituációját Tóth G. két pontja követte. Kerpel-Fronius vette át a karmesteri pálcát, sikeresen dobott közelről, majd Tiggs bámulatos mozdulattal zsákolt (46-35, 23. perc). Mohácsi elkapta a fonalat, először kettese landolt a gyűrűben landol, majd két büntetőt abszolvált. Tóth G. oldalról süllyesztett el egy három pontost, Ruják pedig a sarokból szerzett három egységnyit. Bavcic sikeres büntető révén megszerezte első pontját, Pantelic floatere dudaszóra talált utat a gyűrűbe. Bencze Tamás kért időt (53-41, 27. perc). Fekete mutatkozott be egy három pontossal. A negyed vége előtt egy perccel Sabáli Balázs kikérte idejét. Govens középtávolija ült, Laroche triplája pedig a vendég gyűrűben végezte (56-46, 30. perc).

IMG_4610

Govens hármasával kezdődött el az utolsó negyed, Larochetól hamar érkezett a válasz. Nem játszott jól egyik csapat sem, rengeteg hiba volt a pályán, nem véletlenül kért időt Bencze Tamás. Govens betörése ült, Laroche tempója is sikeres volt szemből (60-51, 34. perc). Gáspár gyorsan elhintett egy hármast, Ruják pedig a harmincötödik percben kipontozódott. Govens jól dobta a büntetőt, Tiggs ziccere hét pontra növelte az előnyt. Dénes állt a vonalra, kettőből kettő a mérlege a rutinos bedobónak. Govens triplája is ült, Velkey jól dobta a floatert. Feljött a ZTE, Govens közelije után már csak két pont volt a különbség a két csapat között, így soproni időkérés következett (64-62, 37. perc). Govens triplájával átvette a vezetést a vendégcsapat, a vége előtt két perccel Tiggs egalizált. Velkey kettese beesett, majd Laroche büntetőkkel ismét döntetlenre hozta a meccset. Huszonnyolc másodperccel a vége előtt mi hoztuk fel a labdát, Sabáli Balázs kikérte harmadik idejét. Személyi hiba után Tóth G. egy büntetője szédült be a gyűrűbe, egy pontos soproni vezetésnél Bencze Tamás kért időt, tizenöt másodperc volt hátra (68-67, 39. perc). Velkey kipontozódott, Laroche dobott két büntetőt, amelyből csak egy pontot sikerült szereznie, a második kipörög. Kerpel-Fronius az utolsó másodpercben közelről ikszre mentette a meccset, hosszabbítás következett (69.69, 40. perc).

Laroche triplájával kezdtük a hosszabbítást, Mohácsi kosara tört meg egy két perces kosárcsendet. Govens szerzett triplát szemből, másfél perc az órán. Laroche ziccere a gyűrűben kötött ki, a büntetőt is abszolválta a kanadai irányító (75-74, 44. perc). Mohácsi huszonnyolc másodperccel a vége előtt elhintett egy triplát, két pontos egerszegi vezetésnél Sabáli kért időt. Takács beverte a triplát, így a vége előtt tizenkilenc másodperccel visszavettük az egy pontos vezetést, erre reagálva vendég időkérés következett (78-77, 44. perc). Két másodperccel a lefújás előtt Govens ellépte, így mi jöttünk. Govens személyit vétett, Tiggs első büntetője sikeres volt, a második kimaradt, de behúztuk a meccs végét, így miénk lett a győzelem! (79-77, 45. perc).

IMG_4739

Bencze Tamás, a Zalakerámia ZTE KK vezetőedzője: Gratulálok a Sopronnak és természetesen a saját fiaimnak, hogy ebben a helyzetben nem adták fel. Kinney kiesése egy kétes helyzet után megnehezítette a sorsunk, azonban mi nagy küzdőszellemünknek hála visszajöttünk a meccsbe. Minden elismerésem a játékosoké, sajnálom magunkat.

Sabáli Balázs, a Sopron KC vezetőedzője: Ez a gyorsindítások meccse volt, egymás hibáiból élt mindkét gárda. A negyedik negyedben extra dobásaival a ZTE visszajött a mérkőzésbe. Nem használtuk ki az emberfölényünket, szerencsével tudtunk csak nyerni. Néhány játékos teljesítményével nem lehetek elégedett, illetve hosszútávon ez a döcögős támadójáték nem fog működni.


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·