Főoldal » 2015, 2016 » Győzelem a fa alá

Győzelem a fa alá

Sopron KC – MAFC 91-87 (31-23,22-18,20-26,18-20)

Sopron, 1000 néző; Vezette: Cziffra Cs.,Pozsonyi L., Balogh Gy. (Benczur)

 

Sopron KC: Laroche 5/3, Tiggs 11/2, Rancic 17/12, Dénes 8/3, Bavcic 15/6

Cserék: Tóth G. 2, Takács 11/9, Ruják 10/6, Molnár 12

MAFC: Smith 27/9, Mócsán 12/9, Lakits 8, Sihota 18/3, Debreceni 2

Cserék: Kovács 17/3,Tursics 3/3 Siladji, Pápai

IMG_5289

A meccs indításaként, Bavcic sikeres büntetője révén szereztük meg első pontunkat. Triplákkal kezdtünk elhúzni, Rancic majd Bavcic is jól dobott 6,75-ről. 7-0-nál elkezdte a MAFC is a pontgyártást, Mócsán büntetője esett be. Továbbra is jól dobtunk távolról, Tiggs hármasa is sikeres volt. Légiósainknak továbbra is jól ment a játék, Bavcic és Rancic szerzett öt egységet csapatunknak, majd vendég időkérés következett (15-1, 4. perc). Támadójátékunk kicsit pontatlanná vált, így két labdaszerzés után Kovács és Smith sem hibázott a lefutás végén. Bavcic egy büntetője esett be, Smith a túloldalon szintúgy csak egy pontot szerzett csapatának. Rancic remekelt, hat perc játék után harmadik hármasát is elsüllyesztette. Sihota köszönt be egy triplával, Larochetól egyből érkezett a válasz. Kovács vált a MAFC vezérévé, két lefutást is abszolvált a fiatal játékos. Molnár a festékből dobott jól, Smith két büntetőt értékesített. Visszajött a meccsbe a MAFC Mócsánnak köszönhetően, Molnár horogdobásával tartottuk a kilenc pontos különbséget. Sihota volt eredményes, de Bavcic is elkapta a fonalat, kilencedik pontját dobta meg. Sihota két büntetőjét Dénes bámulatos triplája követte. A negyed vége előtt még Lakits értékesített két büntetőt (31-23, 10. perc).

IMG_5395

Belelendült a vendéggárda, Sihotának köszönhetően egy perc alatt szereztek öt pontot. Tiggs és Tóth G. nem engedte közel a fővárosiakat, Garai Péter kért időt (36-28, 13. perc). Smith szerzett szerencsés kosarat, Ruják válasza a büntetővonalról azonnal érkezett. Sihota tizenharmadik pontját szerezte meg büntetőkkel. Sabáli egy szóváltásnak köszönhetően technikait kapott, de a MAFC nem tudott pontot szerezni a lehetőségből. Csapatunk támadójátéka kissé nehézkessé vált, rengeteg rossz dobással dolgoztunk. Ezt próbálta kihasználni a MAFC, Sihota dobott jól kétszer, amit Dénes kettő plusz egyes szituációja követett. Lakits gyorsindítás végén volt eredményes, ezután Sabáli Balázs a padhoz hívta fiait (41-37, 16. perc). Bavcic elérte a tíz pontos határt egy sikeres büntető után, Tiggs is elkapta a fonalat, kétszer egymásután sikeresen dobott a festékből. Rancicnak ma nagyon ment, a büntetővonalról is sikeresen próbálkozott. Ruják szerezte meg az ötvenedik pontunkat, amellyel tizenhárom pontra hízott az előnyünk. Debreceni két pontját Takács triplája követte. Smith zsákolása zárta a negyedet, tizenkét pontos előnnyel vonult szünetre a csapatunk (53-41, 20. perc).

IMG_5326

Tiggs kosarával kezdtük a negyedet, Bavcic folytatta a ponttermelést. Smith dobott öt egységnyit, majd Rancic kettese pörgött be a gyűrűbe. Lakits sikeresen dobott a festékből. Dénes zsákolt látványos mozdulattal, Mócsán válasza hamar jött. Vendég időkérés következett (61-53, 24. perc). Mócsán és Rancic is egy-egy szép triplát süllyeszt el. Kovács vezérletével, feljött a MAFC, egy triplát és egy jó ziccert könyvelhetett el. Smith büntetőjével két pontra apadt az előnyünk. Takács hármasával hosszú soproni kosárcsend tört meg, Smith kettesével tapadt a MAFC. Takács még egy triplát helyezett el a fővárosiak a gyűrűjébe, ezzel már kilencedik pontját szerezte meg. Ruják sem tudott leállni, az ő triplája is sikeres volt, Smith közelije pedig bepörgött a gyűrűbe (73-67, 30. perc).

Smith közelijével kezdődött az utolsó negyed, Molnár gyorsan szerzett négy pontot a festékből. Smith hármasa beesett, így már huszonnégy pontos. Molnár plusz kettő pontot könyvelt el, ezzel elérte a tíz pontos határt. A vendégek időkérése után Takács negyedik tripláját is elsüllyesztette (81-72, 34. perc). Sok hibával játszottak a csapatok, így közel kétperces kosár nélküli sorozatot tört meg Molnár zsákolása. Bavcic, Mócsán, majd Ruják emelt be egy-egy triplát, Kovács a következő támadás végén közelről dobott, a MAFC kikérte harmadik idejét (89-77, 37. perc). Az időkérés után Smith hintett el triplát, ezt Mócsán sikeres hárompontosa követett. Kovács közelijével 8-0-val rohant a MAFC, a vége előtt harmincnyolc másodperccel Sabáli Balázs kért időt. Kovács nyolc másodperccel a meccs vége előtt két pontra csökkentette csapatunk előnyét. Elindul a faultcsata, Laroche emelt be két büntetőt. Garai kért ki időt, nyolc másodperc alatt kellett volna négy pontos hátrányt ledolgoznia a vendégeknek (91-87, 39. perc). A MAFC elrontotta a támadást, így végül miénk lett a győzelem! (91-87, 40. perc)

Garai Péter, a MAFC vezetőedzője: Gratulálok a Sopronnak, kiválóan játszottak ma este. Sajnos összeszedtünk egy tizenöt pontos hátrányt, nem sikerült ledolgoznunk.

Sabáli Balázs, a Sopron KC vezetőedzője: Az alacsony szerkezetű csapatok ellen mindig szenvedünk, ez így volt ma is. Az első félidőben nyomást gyakoroltuk ellenfelünkre, ez a második félidőre megfordult. Most mindenkinek pihennie kell, mind szellemileg, mind fizikailag, hiszen Tóth Gergely és Kevin Tiggs is kisebb sérüléssel bajlódik.

Kellemes ünnepeket kívánunk szurkolóinknak!


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·