Főoldal » 2015, 2016 » Dénes: Szintet kell lépnünk, hogy felvegyük a versenyt a többiekkel

Dénes: Szintet kell lépnünk, hogy felvegyük a versenyt a többiekkel

A csapat már gőzerővel készül a Kaposvár elleni bajnokira, a keddi edzés után beszélgettünk Dénes Gáborral, csapatunk rutinos bedobójával.

– Hogy telt a szünet? Mikor kezdődtek el az edzések?

– December 19-én még itthon játszottunk a MAFC ellen, utána egyhetes pihenőre vonultunk. A karácsonyt minden csapattársam otthon töltötte, én is így tettem. Feleségem családját is meglátogattuk Pécsen, a szentestét pedig Szombathelyen töltöttük. Huszonhetedikén már edzésbe álltunk, azóta csak és kizárólagosan a Kaposvár elleni hazai meccsre készülünk. Habár ünnepek között nálunk van leállás – nincs bajnoki forduló – én úgy látom, akár ez is vállalható lenne a csapatoktól. Nyilván ezt nem a játékosok fogják eldönteni, ettől függetlenül nem tartom rossz ötletnek a karácsonyi fordulókat.

denescikk4

– Az eddigi szezonnal a csapat mennyire lehet elégedett?

Ez egy nehéz kérdés, a szezon előtt feltettük magunknak a kérdést. Idén is sok új légiós érkezett a magyar bajnokságba, így kezdetben homályosak voltak az erőviszonyok. Most azért már nagyjából kialakult egy erősorrend, de persze ez is változhat még. Szeretnénk eredményesek maradni, viszont azt fontos megjegyezni: idén sokkal erősebb csapatokkal kell felvenni a versenyt. Szintet kell lépnünk és ellenük is jó teljesítményt kell nyújtanunk. Eddig év közben sosem voltunk elégedettek, most sem lehetünk azok. Személyes véleményem, hogy mindig jobbnak kell lennünk, sosem lehetünk maximálisan elégedettek az elért sikerekkel.

Saját magad eddig nyújtott teljesítményéről mi a véleményed?

Csak magamat tudom ismételni: nem lehetek elégedett az eddigi teljesítményemmel, úgy gondolom, ennél többre is képes lennék. Tavaly más koncepcióba kellett a parketten bizonyítanom, idén változott a helyzet. Az elmúlt években többet kellett vállalnom, a mostani szezonban kevesebb perc jutott nekem, de úgy érzem, a négy légiós miatt, nőni fog még a játszott perceim száma.

denescikk

– Mire számíthatunk a Kaposvár ellen?

Tavaly év elején simán vertük őket hazai környezetben, azonban Somogyban ők bizonyultak mindig jobbnak. Nem hinném, hogy tavaly óta gyengébbek lennének, az itthoni pontvadászatban nekik van a legjobb centerpárosuk Spica és Hendlein személyében. A szombati meccsünknek is ez lesz a kulcsa, hogy a gyűrű alatti dominanciájukat mennyire tudjuk megfogni. A ranglistán nem a valós helyüket foglalják el. A bajnokság elején elvesztették vezérüket, Fodor személyében egy rettentően fontos játékosuk hiányzott. Fontos mérkőzés lesz a következő, nagyon örülnék neki, ha az alapszakasz végére el tudnánk érni az első hat pozíció valamelyikét.

A tizenharmadik fordulóban, 2016. január 9-én 18 órakor, a Kaposvár KK gárdája látogat a Novomatic Arénába, ez lesz az idei év nyitómérkőzése csapatunk számára.


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·