Főoldal » 2016 » Összeomlás a végére

Összeomlás a végére

92-77-es vereséget szenvedtünk a PVSK Pannonpower otthonában, ezzel sajnos nem sikerült az élbolyhoz tapadnunk.

PVSK-PANNONPOWER – Sopron KC 92-77 (25-14, 16-25, 26-22, 25-16)
Lauber Dezső Sportcsarnok
V.: Török R., Szabó G., Hervay T. (Major Gy.)

PVSK: NELSON 8, Supola 12/6, SMITH 14/3, BUDIMIR 27/9, SEJFIC 16
Csere: Halász 3/3, Bíró 8/6, Harazin 4, Krnjajski -, Demeter -, Popgyákunik –

Sopron KC: Threatt 16/12, Ruják 13/3, Lewis 3, Dénes 3/3, Spica 8
Csere: Dufault 13, Tóth 4/3, MILLS 17/3, Takács -, Bán -, Élő –

skc1

Rendkívül idegesen és sok hibával kezdtük a mérkőzést. Előbb Budimir triplái után 10-4, majd több eladott labda után már 20-10 állt az eredményjelzőn. Másfél perccel a vége előtt négy a kettőbe támadtunk, Jay hát mögött akart passzolni, azonban ez eladott labda lett és kontraziccert kaptunk belőle. Jobb lett volna elfelejteni ezt a szakaszt, hiszen 25-14-es hazai vezetéssel zárult az első negyed.

Julien volt harcos a második negyed elején, két támadólepattanót szerzett, valamint dobás közben faultolták és értékesítette mindkét büntetőt (27-21). Sejfic hibázott kétszer egymás után védekezésben, Ruji ezt ki is használta, Csirke Ferenc pedig azonnal időt kért (27-26). Ruji továbbra is tarthatatlan volt, közeli dobása után a 16. percben átvettük a vezetést. A hazaiaknál Budimir volt a vezér, 13. pontjával ismét a hazaiaknál volt az előny, de ekkor hullámzó volt mindkét csapat teljesítménye (31-30). A hazaiaknak már a negyed harmadik percében összegyűlt az öt csapatfault, így a negyed második felében könnyű pontokat tudtunk szerezni a büntetőkből. Marko négyből négyet értékesített, Supola pedig triplával válaszolt, egalizálva az állást (34-34). Gyors triplaváltás következett, Jay és Supola is betalált, így az első félidő utolsó percének is egál állással vághattunk neki (39-39). Supola ziccerével zárult a negyed, két pontos hátránnyal mentünk pihenőre.

skc2

A második félidő Supola triplájával és Smith ziccerével indult, de Ruji és Julien ziccereivel vissza tudtunk zárkózni (46-45).  Budimir talált be a “kígyótérről”, majd egy eladott labda után Smith dobott üres ziccert, Sabi azonnal jelezte az asztal felé időkérési szándékát (53-47). Dénes Gabi talált be kívülről, majd Jay is, de az ellentámadásból Veljko Budimir is ezt tette, méghozzá kétszer egymás után (59-53). Halász Ákos is megszerezte első kosarát, szintén triplából, Kelvin pedig sokadik dobását engedte el a támadás elején, ismét eredménytelenül. Eladott labdák és kihagyott dobások jellemezték ekkor a csapatot, Nelson ziccere után ismét elérte a 10 pontos különbséget a Pécs, Julien triplájával a negyed végén 6 pontos hátrányban voltunk (67-61).

Sajnos nem kezdtük jól a záró negyedet, Smith és Sejfic is betalált, mi pedig gyorsan és pontatlanul fejeztük be a támadásokat (73-63). Bíró Olivér triplát dobott, Jay pedig támadó hibát vétett. A következő támadásból Bíró szinte milliméterre pontosan ugyanonnan betalált, 79-63-ra alakítva az eredményt. Sabi azonnal időt kért, hiszen elúszni látszott a hajó. 6:50-et mutatott akkor az időt jelző óra, kapkodásra tehát nem lett volna szükség, azonban támadásban semmi nem jött össze. Austin közelije törte meg a gólcsendünket, de Sejfic 2+1-e után már 17 pontos hazai előny jött. Ismét két elkapkodott támadás és felelőtlen dobás jött tőlünk, Budimir ezeket ki is használta és 4:37-el a vége előtt megszólalt a “húsz, húsz, húsz” a hazai tábortól (86-65).  Sabi ismét időt kért, eközben Marko technikait kapott, így teljesen összeesni vélt csapatunk. Továbbra is képtelenek voltunk betalálni, távolról próbálkoztunk, a különbség pedog sajnos csak nőtt (90-67). Jay triplájával és Julien ziccereivel közelebb tudtunk kapaszkodni, de így is 15 pontos vereséggel zártuk a pécsi mérkőzést.

skc3

Sabáli Balázs, vezetőedző:
Eleve problémás volt, ahogy elkezdtük a találkozót és 13 pontról vissza kellett jönnünk, amit meg is tettünk. Még a 3. negyedben is vezettünk, de megint az történt, ami már sokadik alkalommal. Támadásban elkezdtünk egyénieskedni és rossz döntéseket hoztunk, ezzel pedig az ellenfélnek megadtuk az esélyt a gyors kosárszerzésekre. Az egész mérkőzésen óriási problémát jelentett a védekezés. Úgy érzem nem ez a jó út ahol a csapatunk jár, több játékos nem érezte át eléggé a szereplésünk súlyát. Komoly változásoknak kell bekövetkezni, mert ez így a továbbiakban nem mehet tovább.

A fotók a 2016.10.30-i SKC – VASAS összecsapáson készültek.


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·