Főoldal » 2016 » A nyeretlenség margójára

A nyeretlenség margójára

U20-as csapatunknál az idei szezonra nagy változások történtek a nyár folyamán.
Távozott a csapattól még a tavalyi szezon közben Bakk Krisztián, valamint a nyáron Molnár Márton és Szekeres Zalán is, a fiatalok pedig más városokba vették az irányt, továbbtanulás céljából, Élő Bálint pedig „kiöregedett” a korosztályból. Mindez azt jelentette, hogy a tavalyi csapatból összesen 3 ember maradt: Farkas Gergő, Pongrácz Levente és Gosztom Krisztián.

1
A Soproni Sportiskola és a Sopron KC a nyár folyamán megállapodást kötött, amelynek értelmében, a Sopron KC U20-as mérkőzéseit a Soproni Sportiskola U18 „B” csapata játssza – kiegészülve a Soproni Tigrisek U18-as csapatából érkezett Hári Brendonnal és Bujdosó Dániellel -, a SMAFC-NYME U20 mérkőzéseit pedig a Soproni Sportiskola „A” csapata, mivel ezek a játékosok a SMAFC felnőtt csapatában is játszanak.

Saját korosztályukban rendkívül szépen menetel mindkét csapat, az U18 „A” csapat veretlenül (11-0) vezeti a kiemelt bajnokság tabelláját, a „B” csapat pedig két fordulóval az alapszakasz vége előtt bebiztosította már helyét a Regionális Bajnokság Nyugati Döntőjében (6-1-es mutatóval), többek között hazai pályán legyőzve a ZTE „A” csapatát (62-48). Mindez azt jelenti, hogy a 18 lejátszott U18-as mérkőzésből 17-en győztesen hagyták el ezek a fiatalok a pályát.

3
Ami tehát U20-as csapatunkat illeti, a korábbi évektől eltérően idén nem az eredményesség, hanem a játékosok fejlődése és fejlesztése a cél. A keret átlagéletkora messze 18 év alatt van, többek között a kezdő csapat tagja a 2000-es születésű (!!!) Horváth Krisztián, akinek sokszor 1994-es korosztályos válogatott játékosokkal kell szembe nézni.  Sajnos nehéz eredményt elérni ebben a bajnokságban, hiszen szinte minden csapatnál van legalább 2-3 (van ahol komplett csapat) olyan játékos (1994-1999 születésű), aki valamely korosztályos válogatott tagja volt. Ezeket a játékosokat az U20-as csapatunk vezetőedzője Farkas Dávid jól ismeri, hiszen immár 4. éve a technikai vezető pozíciót látja el a Magyar U18-as Kosárlabda Válogatottnál, emellett a Soproni Sportiskola U18 „B” csapatának vezetőedzője is.
Ennek a fiatalságnak tehát sajnos ára van, ami az, hogy vereségek sorozatát szenvedjük el, de azok a taktikai és technikai elemek, amelyeket a játékosok ebben a bajnokságban végre tudnak hajtani, a saját korosztályukban biztos sikert hoznak és magabiztosságot tükröznek.

2

Elképzelhető, hogy idén további nagyobb vereségekbe fut bele a csapat, hiszen saját korosztályuk mellett itt is nehéz feladatok előtt állnak, sok esetben egyik napról a másikra játszanak bajnoki mérkőzéseket. Ennek ellenére a csapat becsületesen végzi munkáját és ahogy a csapat edzőjétől megtudtuk, továbbra is nagy erőkkel dolgoznak és küzdenek azért, hogy minél előbb elérjék az első győzelmet, ami talán átszakítana egy gátat a csapat háza táján.

Sopron KC vezetősége


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·