Főoldal » 2016 » Ez most nagyon kellett

Ez most nagyon kellett

50 százalékosra módosítottuk a mérlegünket (5 győzelem, 5 vereség). A kezdőink ma nagyot mentek, Threatt (14 pont, 12 gólpassz) és Mills (15 pont, 11 lepattanó) is dupla duplát ért el.

Sopron KC – KTE-Duna Aszfalt 71-55 (25-14,18-18,13-19,15-4)
Sopron, 1200 néző
V.: Kapitány Gellért, Farkas Gábor, Vida Béla (Várhalmi Zsolt)

Sopron KC: Threatt 14/3, Ruják, Mills 15, Dufault 17/3, Spica 17
Csere: Tóth G., Élő, Dénes 3/3, Lewis 5/3

KTE-Duna Aszfalt: Djukanovic 15/6, Pongó Ma. 5/3, Derasimovic 2, Ivosev 11/3, Karahodzic 10
Csere: Molnár M. 4, Pongó Má. 6/6, Mészáros 2, Hegedűs

img_2780_1

Gyors leindítás végén Mills szerezte első pontjainkat, majd  Spica is betalált a meccs kezdeti szakaszában. Szoros védekezéssel indítottunk, 7-0-nál kért időt a vendégcsapat. Ivosev szerezte meg a kecskemétiek első kosarát. A negyed derekán már 14-2 állt az eredményjelzőn, dinamikus kosárlabdával rukkoltunk elő. Picit tompult a védekezésünk, Sabáli gyorsan a padhoz hívta csapatát. Spica és Threatt vezérletével tartottuk az előnyünket. Lewis triplája ült, ezzel fordultunk rá az utolsó percre, majd Dufault kosarával először vezettünk tíz egységnél többel (25-14, 10. perc).

img_2669_1

Karahodzic 2+1-es szituációjával indult a második negyed. Spica lépte át elsőként a tízes ponthatárt, nagyon élt a festékben az SKC centere. Threatt cselezett egy gyönyörű mozdulattal, gólpasszát Dufault zsákolta, a következő akcióból az amerikai bedobó egy triplát is elsüllyesztett, egyből időt kért Forray. Dufault zsinórban hozta a ziccereket, már 15-tel is vezetett a Sopron. Két triplát süllyesztett el a KTE, most mi kértünk időt. Tudtak a lila-fehérek faragni a hátrányukból, de szerzett labdáinknak köszönhetően kellően távol tudtuk tartani őket (43-32, 20. perc).

img_2759_1

Mills pöccintése volt az első momentum, Threatt pedig összeszedett egy sportszerűtlent. Váltakozva szerezték a csapatok a kosarakat, tíz pont mentén állt be a differencia. Pongó Má. triplája ült, nagyon beragadtunk a második félidő elején, 49-44-nél időt kellett kérnünk. Jót tett a kis szünet, Dénes hármasa lendítette át a csapatot a holtponton. Mindkét csapat lassított a játékon, Djukanovic félpályás kosara jelentette a zárást (56-51, 30. perc).

img_2734_1

Úgy tűnik, bedeszkázták a gyűrűket az utolsó etapra, öt (!) perces kosárcsendet tört meg Threatt közelije. Gyors támadás végén Spica zsákolt, 60-53-nál a vendégek kértek időt. Az időkérésből mi jöttünk ki jobban, Mills ziccere sikeres volt. Az utolsó két és fél percre kilenc pontos előnnyel fordultunk rá: próbálkozott a KTE, de Dufault triplája lényegében bebiztosította a győzelmet (71-55, 40. perc).

img_2665_1

Sabáli Balázs, a Sopron KC vezetőedzője: Jó rajtot vettünk, ami egy jó alaphangulatot adott. A harmadik negyed elején volt egy időszak, amikor se közelről, se távolról nem találtunk be. A negyedik negyedben csak védekeztünk, öt percig nem találtunk kosarat. A kezdő ötös kihajtotta magát, úgy gondolom jó teljesítményt nyújtottak. Dolgozunk tovább.

Forray Gábor, a KTE-Duna Aszfalt vezetőedzője: Gratulálok a Sopronnak és a saját fiaimnak is. Ez a meccs az utolsó három percig nyílt volt, akkor dőlt el ez a találkozó, ezért annyira nem tartom reálisnak a különbséget.


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·