Főoldal » 2016 » Sportosztályos képzés a Vasvillában

Sportosztályos képzés a Vasvillában

Sopronban elsőként, „sportosztályos” képzés indult a Vasvillában a 2016/2017. tanévtől, ahol a hallgatóknak lehetősége van az érettségi után kosárlabda, foci vagy fitnesz edzői képesítés megszerzésére. Mivel közeleg a pályaválasztás ideje a végzősök számára, ezért szurkolóinknak és családtagjaiknak ezúton ajánljuk a Vasvilla új képzését.

A képzés 5 éves (4+1 év), amely az érettségivel együtt egy alapszakmát ad, majd az utolsó, ötödik évben ki-ki a választott sportedzői végzettségét kaphatja. A tanulmányok során a sportszakmai oktatás mellett kiemelt az anatómiaoktatás, amely minden sportoló számára elengedhetetlen.sportosztaly_logo2_7

A sportosztály elindítását az inspirálta, hogy egyre jobban elvártak az Akadémiai képzéshez olyan háttérintézmények, amelyek biztosítják az élsportolók számára a tanulás speciális feltételeit és egyben olyan végzettséget is adnak, amely használható lesz akkor is, ha esetleg a tanuló nem a professzionális sportot választja, de szeretne a kedvelt sportága mellett maradni és abban tevékenykedni.

Az érettségi vizsga keretében megszerezhető szakképesítés:
Regeneráló balneoterápiás masszőr

Az érettségi után megszerezhető szakképesítés(ek):
Fitness-wellness instruktor
Sportedző (kosárlabda)
Sportedző (labdarúgás)

A FITNESS-WELLNESS INSTRUKTOR a rekreációs sport létesítményeiben (fitness és wellness klubok, szállodák, uszodák, szabadidőközpontok stb.) szervez és vezet csoportos, illetve egyéni edzéseket. Tevékenysége elsősorban a lakosság fittségi állapotának javítására irányul. Komplex felkészültsége alapján egyaránt alkalmas a legváltozatosabb mozgásprogramok oktatására és a létesítményműködtetésben való hatékony közreműködésre.

A SPORTEDZŐ tervezi, szervezi és irányítja a sportolók, csapatok felkészítését és versenyeztetését. Megtanítja a sportág technikai, taktikai és játékrendszer-ismereteit, játék- és versenyszabályait. Értékeli a sportolók edzéseken és a versenyeken nyújtott teljesítményét, korszerű edzésmódszerekkel fejleszti teljesítőképességüket. Edzéstervet készít, edzőtáborokat, versenyeket szervez. Koordinálja a sportolók felkészítésében együttműködő szakemberek tevékenységét (sportorvos, pszichológus stb.).

 


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·