Főoldal » 2016 » Vereséggel zártuk az évet

Vereséggel zártuk az évet

79-70 arányban vereséget szenvedtünk a Zalaegerszeg otthonában, így sajnos nem sikerült megszakítanunk rossz idegenbeli sorozatunkat.

ZTE KK – Sopron KC 79-70 (21-24, 16-13, 21-17, 21-16)
Jv: Győrffy, Jakab, Rácz (Hartyáni)

ZTE KK: Ubilla 15/6, Norfleet 9, Benke 11/9, Szabó 13/3, Drungilas 20
Cserék: Fekete, Mohácsi 7/3, Kerpel-Fronius 4

Sopron KC: Threatt 4, Ruják 11/3, Mills 14/6, Dufault 13, Spica 12
Cserék: Takács 6/6, Tóth 2, Dénes 8/6, Bán

2

Marko és Szabó kosaraival kezdődött a mérkőzés, az első négy percben fej-fej mellett haladtak a csapatok (10-9). A védekezés egyik csapatnál se működött, így hét perc után továbbra is döntetlent mutatott az eredményjelző (17-17). A negyed vége paprikásra sikerült, mindkét oldal elégedetlen volt a játékvezetőkkel, Bencze Tamás a dudaszó után az asztalnál kérte számon Rácz játékvezetőn az általa faultnak vélt szituációkat.
Támadásban kapkodva kezdtük a második negyedet, három perc alatt mindösszesen Marko talált be ziccerből, a túloldalon viszont hat pont született zsinórban, ezért Kerpel-Fronius ziccere után Sabi kikérte első idejét (27-26). Három percig nem talált be a hazai csapat, azonban mi sem tudtunk nagy előnyre szert tenni, elég döcögősen alakult mindkét csapat támadójátéka. Taki triplája után Bencze Tamás is kikérte első idejét (30-29). Továbbra is kapkodás és a reklamálás emésztette fel a csapatok erejét, Jay duplájával a félidőre 37-37-es állással vonulhattunk.

1

Szerencsére a hazai csapat nagyon rossz dobószázalékot mutatott a mai napon, a második félidő eleje is ezt tükrözte. A rontott dobások utáni lepattanókból sikerült könnyű pontokat dobni, Austin ziccere után Bencze Tamás egyből időt is kért (39-45). Sajnos a következő pár percben nekünk jött egy hullámvölgy, nem tudtunk pontokat szerezni, így a hetedik percben Sabi meg is szakította a játékot (47-49). Benke a sarokból, Drungilas pedig kétszer a palánk alól volt eredményes, így máris öt pontosra nőtt a hazai előny (54-49). Két támadás alatt sikerült ledolgozni a hátrányt, ekkor Bencze Tamás feldúltan jelezte az asztal felé időkérési szándékát (54-54). Benke harmadik triplájával alakult ki a negyed végi eredmény, öt pontos hátrányból kellett nekifutnunk az utolsó szakasznak.

3

Az első három percben egyedül Austin talált be egy büntetőből, a túloldalon Norfleet majd Ubilla is betalált, így elúszni látszott a hajó (64-55). Sabi ekkor egy időkéréssel próbált rendet tenni a fejekben. Drungilas kosarával először alakult ki tíz pontos különbség a mérkőzésen, amelyre Dénes egyszerre triplával válaszolt (69-60). A hetedik perc elején szinte felrobbant a csarnok. Benke volt szabálytalan dobás közben, Szabó pedig a sípszó után lerántotta Markot, ezért pedig járt a sportszerűtlen fault. A két büntetőt Marko értékesítette, a labdabirtoklásból pedig Austin is betalált (71-64). Dénes egy labdaszerzés után triplát dobott így négy pontra megközelítettük a ZTE-t (71-67). Két és fél perccel a vége előtt két védekezési hibát követtünk el, amit könyörtelenül kihasznált a hazai csapat és Norfleet kosarával ismét nyolc pontosra nőtt a hátrányunk. Ubilla dobását Szabó visszaszedte, majd Benke dobását Drungilas bezsákolta, így végérvényesen eldőlt a sorsunk. Kilenc pontos vereségünkkel sajnos rossz szájízzel zártuk a 2016-os évet.


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·