Főoldal » 2017 » Szoros mérkőzésen vereség Székesfehérváron

Szoros mérkőzésen vereség Székesfehérváron

Brandon Johnson hiányában, 69-67 arányú vereséget szenvedtünk az Alba Fehérvár vendégeként.

Rosszul kezdtük a mérkőzést, Lóránt és Keller is könnyen kosarat szerzett, mi pedig pontatlanul és rossz ritmusban támadtunk (11-3). Ruji tartott minket meccsben, hat percig csak ő dobott kosarat részünkről (12-7). Ekkor újabb eladott labdák jöttek és Alekszics mesternek a hetedik perc elején ki is kellett kérni első idejét (16-7). A nyolcadik percben Austin középtávolija pottyant be, miután kétszer felpattant a gyűrűről, ez volt az első kosár, melyet nem Ruji szerzett. A negyed végére teljesen szétestünk és minden eladott labdánkat könyörtelenül kihasználta az Alba (23-9).

Jól kezdtük a második negyedet, védekezésben agresszívabbakká váltunk, támadásban pedig kezdtünk magunkra találni (23-17). Két támadásunk alatt kétszer letelt a támadóidő, az Alba pedig büntetett, visszaállt a tíz pontos különbség (27-17). Nagyon hullámzó volt a találkozó, most ismét az Alba került gödörbe, mi szereztünk könnyű gólokat, Branislav Dzunics pedig időt kért (29-23). Marko két büntetőt értékesített, majd Taki dobott triplát, szorossá téve a második negyed végét (30-28). A negyed utolsó percében mindkét csapat egy kosarat szerzett, így kétpontos hátrányból várhattuk a második félidőt (32-30).

Az első negyedhez hasonlóan a harmadikat is gyengén kezdtük, egyből hétpontosra nőtt a hazai előny (39-32). A következő percekben nem tudtunk közelebb kerülni a hazaiakhoz, ezért a hatodik perc elején Alekszics időt kért (43-35). Egymás után két támadást is kivédekeztünk, majd mindegyikből triplát dobtunk (43-41). Továbbra is fej-fej mellett haladtak a csapatok, egy perccel a negyed vége előtt 51-48 volt az állás. Sajnos az utolsó percet ismét elkapkodtuk, 55-48-ról indulhatott a záró negyed.

Marko büntetőjével és Mills triplájával indult a negyed, majd Marko követett el egy sportszerűtlen faultot (58-54). Amint pár pontra közeledtünk a hazai csapathoz, mindig  hiba következett támadásban és védekezésben is. Négy és fél perccel a vége előtt hét pontosra nőtt a hazai előny (63-56). Dragan Alekszics pedig kikérte második idejét. Továbbra sem csökkent a különbség, az idő viszont rohamosan fogyott, Anthony kosara után Dzunics kért időt, de az előny továbbra is hét pont volt (67-60). Marko begyűjtötte ötödik hibáját, a két büntetőt pedig bedobta az Alba, így elúszni látszott a hajó. Austin azonban fújt egy utolsó riadót és négy pontra zárkóztunk fel triplája után (69-65). 1:32 volt a hátralevő idő, Dzunics pedig időt kért. Anthony még közelebb tudta hozni a csapatot, majd a győzelemért is támadhattunk, de Taki tripláját leblokkolták, így két pontos vereséget szenvedtünk.

Dragan Alekszics, vezetőedző:
Nagyon kemény mérkőzésen vagyunk túl a bajnokság egyik legerősebb csapata ellen. Megpróbáltuk lassítani a hazaiak játékát, de sajnos ez az első percekben nem sikerült és nagy hátrányba kerültünk. Sok támadóleppatanót engedtünk az ellenfélnek, melyekből könnyű kosarakat kaptunk. Sajnos ma nem volt szerencsénk, a végére így is egylabdás mérkőzés lett, de hiába támadtunk a győzelemért, ez sajnos ma elmaradt.
Gratulálok az Alba csapatának!

A fotók a 01.28-i Jászberényi KSE elleni mérkőzésen készültek.


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·