Főoldal » 2017 » Vereséggel búcsúztunk

Vereséggel búcsúztunk

71-68 arányú vereséggel zártuk a 2016/17-es bajnoki szezont, mellyel a 10. helyen végeztünk.

Sopron KC – KTE-Duna Aszfalt 68-71 (17-22, 13-15, 25-22, 13-12)

Sopron KC: Johnson 14/6, Ruják 10/6, Myles 12/6, Dénes 3/3, Spica 15
Csere: Takács 7/3, Lakosa 6, Élő 1, Kántor –

KTE-Duna Aszfalt: Pongó Ma. 4, Pongó Má. 5/3, Derasimovic 12, Ivosev 10, Karahodzic 13
Csere: Dukanovic 17/12, Mészáros 10/3, Hegedűs –

Fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd Anthony kosarával a hatodik percben átvettük a vezetést is (9-8). Sajnos ekkor egy kisebb hullámvölgy következett, Djeraszimovics ziccere után Dragan Alekszics időt is kért (9-15). Ekkor rendeztük sorainkat és Marko kosaraival ismét közelebb kapaszkodtunk a Kecskeméthez (17-20). Az első negyedet viszont ismét Djeraszimovics fejez be kosárral, ezzel öt pontos hátrányból kezdtük a második negyedet.

Élő Bálint büntetőből szerzett pontot a kezdésnél, majd Djukanovics dobott egy demoralizáló triplát (20-25). Most a vendégcsapatnál következett egy pár perces gólcsend, Marko büntetőivel sikerült is utolérni Forray Gábor együttesét (30-30). Sajnos a félidő hátralevő részében nem sikerült pontot dobnunk, ellenben kaptunk hetet is, ezzel 30-37-es állásnál vonultak félidőre a csapatok.

A második félidőt sem mi kezdtük jobban, Ivosev pontjainak köszönhetően kialakult az eddigi legnagyobb különbség a csapatok között (32-41). Myles, Spica és Dénes pontjaival ismét közelebb férkőztünk, de a vezetést most nem sikerült átvennünk (41-43). Djeraszimovics és Spica ontotta a pontokat, a különbség viszont nem nőtt a csapatok között (47-50). Ekkor Djukanovics és Takács is triplákkal vétette magát észre, a negyed végén pedig még mindig pár pontos hátrányban voltunk (55-59).

A zárószakaszban fáradni látszódtak a csapatok, percekig csak kapkodás jellemezte a feleket, majd Djukanovics pontjaival meglépni látszódott a Kecskemét (61-66). Ekkor Brandon távolról majd büntetőkből is eredményes volt, melyekre csak Djukanovics tudott válaszolni. Másfél perccel a vége előtt egalizálni is tudtunk, de sajnos innentől mi már további pontokat nem szereztünk, a vendégektől viszont Djukanovics büntetőből, majd Ivosev közelről talált be. 13 másodperc maradt a találkozóból, Alekszics időt kért, Brandon triplája viszont célt tévesztett, ezzel vereséggel zártuk a 2016/17-es szezont.

Dragan Aleksic, a Sopron KC vezetőedzője:
Gratulálok a fiúknak nagyot küzdöttek, mindent megtettek a győzelemért. Ahogy korábban sokszor, most sem volt szerencsénk, a hajrában, kritikus helyzetben több dobásunk kimaradt. Gratulálok a szintén jók küzdő Kecskemétnek, és sok sikert kívánok neki a rájátszásban.

Forrai Gábor, a KTE-Duna Aszfalt vezetőedzője:
Gratulálok a csapatnak, és a klub minden munkatársának, alkalmazottjának. Karácsony környékén sokan egy lyukas garast sem adtak volna azért, hogy ott leszünk a rájátszásban.


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·