Főoldal » 2017 » Sajtótájékoztató: felnőtt keretben az U18-as ezüstérmes csapat legjobbjai

Sajtótájékoztató: felnőtt keretben az U18-as ezüstérmes csapat legjobbjai

Délelőtt klubunk közös sajtótájékoztatót tartott a Soproni Sportiskolával. A téma a soproni férfi szakág közeli jövője volt.

Dr. Szekeres Csaba, az utánpótlás nevelő egyesület elnöke elmondta: a bő két hete az U18-as országos döntőn ezüstérmet szerző sportiskolás gárda kulcsjátékosai a szezon végeztével kiöregedtek a “sportiskolás korból”,   felkerülnek az SKC felnőtt keretéhez. Néhány éve már  van lehetőség arra, hogy a felnőtt együttesek U23-as csapatai az NB I  B-ben – a felnőtt másodosztályban – induljanak és néhány éve már szerepelt is utánpótlás együttesünk a másodosztályban.

A most a felnőttekhez felkerülő, s a sportiskolából “elballagó”  társaság a különböző korosztályokban (U14, U16, U18) az utánpótlás bajnokságokon két arany és egy ezüstérmet szerzett. Arról még nem született döntés, hogy milyen néven szerepel majd ez a csapat az NB I B-ben, arról viszont igen, hogy ennek a csapatnak a szakvezetője csapatunk korábbi sikeredzője, Sabáli Balázs lesz.
A Soproni Sportiskola elnöke kiemelte: nagy köszönet illeti a SMAFC-ot, valamint Meszlényi Róbertet, aki a másodosztályú egyetemi együttes “égisze alatt” is foglalkozott a fiatalokkal, akiket az U18-as nyolcas döntőn a 2. helyig vezetett.
Az együttes hat játékosa, a sajtótájékoztatón szintén megjelenő csapatkapitány, Werner Viktor, továbbá Füzi Róbert, Németh Márk, Papp Barna, Polgárdy Ádám és a még jövőre is utánpótlás korú Rátvay Balázs egyrészt tagja az U18-as, korosztályos EB-re készülő magyar válogatott bő keretének, másrészt pedig amatőr szerződéssel felkerülnek az SKC felnőtt együtteséhez. Meszlényi fő feladata a következő évadban a sportiskolánál a szintén nagyon tehetséges és sokra hivatott U16-os gárda irányítása lesz.
Klubunk ügyvezetője, Pojbics Szabolcs e projekt kapcsán kiemelte: a másodosztályban induló U23-as együttesének játékosai, Sabáli Balázs irányításával készülnek, s a tervek szerint közülük két-három fiatal – akikre adott időszakban a felnőtt gárda később kinevezendő szakvezetőjének éppen szüksége lesz – az első csapattal – is – edzeni fog. A  tervek között szerepel egy fiatal magas kosaras szerződtetése.
A soproni kosárlabdába visszatérő korábbi sikeredző,  Sabáli Balázs érdemben a konkrét szakmai elképzeléseiről majd első csapatunk új szakvezetőjének kinevezése, s a vele történt szakmai egyeztetés után szeretne nyilatkozni.


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·