Főoldal » 2017 » Ha egy üzlet beindul…

Ha egy üzlet beindul…

A keddi fehéroroszok elleni bravúr után a nyeretlen grúzok elleni összecsapáson újra győzött U18-as válogatottunk a tallinni B-divíziós Európa-bajnokságon. Ismét a második negyedben szereztek jelentős előnyt fiataljaink, s bár a záró negyedben szoros lett a meccs, végül  zsinórban a második győzelmet is sikerült megszerezni

Magyarország-Grúzia 66-59 (13-10, 25-13, 17-16, 11-20)

Mindkét csapaton érződött, hogy 6 nap alatt ez az ötödik meccse, a 7. percben 7-7 volt az állás. Werner Viktor hamar összeszedett 2 személyit. A padról előbb Rátvay Balázs, majd Polgárdy Ádm is játékra jelentkezett. A negyed hajrájában “elővette” a fehéroroszok ellen remekül bevált zónát válogatottunk, s ez ismét működött. Polgárdy az “első sorból” labdát szerzett, s szép zsákolással alakította 13-7-re az eredményt. Időt kértek, majd egy triplával megfelezték hátrányukat a grúzok.

Ahogy egy nappal korábban, most is kiválóan, egy 10-0-s 3 perccel kezdte a második negyedet válogatottunk, s Papp Barna is játékra jelentkezett. Támadásban “megálltak” a srácok, ám több, mint 5 percen át nem kapott kosarat válogatottunk. A félidő végén váltva estek a kosarak, fiataljaink tartották 10 és 15 pont közötti előnyüket. Egy 4 másodperccel a félidő letelte előtt szerzett triplával szünetben 15 ponttal vezettek fiataljaink.
Szünet után is váltva estek a kosarak, Rátvay volt eredményes szép centermunka után. Fiataljaink tartották 15 pont körüli előnyüket.  Polgárdy előbb eladta, majd visszaszerezte a labdát, s indította a “lesen” elől maradó Wernert, aki szép zsákolással szerzett 2 pontot csapatunknak. Nem sokkal később felállt védelem ellen is sziporkázott a két soproni srác: Polgárdy ügyes betörés után hozta szépen helyzetbe Wernert, aki nem hibázott, pedig még szabálytalankodtak is ellene – sajnos a bónusz büntető kimaradt. A negyedet 1 ponttal megnyerték a srácok.
A záró etap 10 grúz ponttal kezdődött, 10-en belülre került ellenfelünk, időt kért Ferenczi Tamás. Kissé megzavarodó fiataljaink több, mint 3 és fél perc elteltével szerezték első pontjaikat a 4. negyedben – büntetőkből. Nem igazán volt kosárra törő a játék, többször is gondjuk volt fiainknak a támadóidő lejárta előtti kosárra dobással. Rátvay szerezte első mezőnykosarunkat a negyedben – 6 és fél perc elteltével. Utána 4 büntetőből hármat is értékesített, neki volt köszönhető, hogy tartotta 5 és 10 pont közötti előnyét csapatunk, amely 27 másodperccel a vége előtt egy ügyes Werner-Rátvay akcióval bebiztosította győzelmét.
A záró szakaszban remekül, s a győzelem bebiztosításában főszerepet játszó Rátvay közel 24 perc alatt 3/5-ös mezőnymutatóval és 3=4-es büntetőzéssel 9 pontot dobott. Leszedett 3 lepattanót, volt 1-1 gólpassza és blokkja, valamint 2 eladott labdája. Werner Viktor ismét hasznos tagja volt a csapatnak, 2/2-es mezőnymutatóval elért 4 pontja mellé leszedett 7 lepattanót, s volt 4 gólpassza – eladott labda nélkül – bő 22 perc alatt.
Polgárdy Ádámnak ezúttal 9 és fél perc jutott, egyetlen kísérletéből szerzett kosara igen emlékezetesre sikeredett. Volt 2-2 gólpassza és szerzett labdája, de négyet eladott.
Papp Barna 3 percet játszott,  ezalatt eladott egy labdát.

Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·