Főoldal » 2017 » Fiataljaink felnéztek a román óriásra

Fiataljaink felnéztek a román óriásra

A kosárlabdázás történetének egyik – szó szerint – legnagyobb alakjával találkoztak és készítettek vele fényképeket Tallinnban, a B-divíziós, U18-as EB-n fiú válogatottunk tagjai, vezetői
Farkas Dávid, a válogatott és a Soproni Sportiskola technikai vezetője s a Sportiskola utánpótlás edzője – honlapunknak elmondta, a román korosztályos együttes csapatvezetője a 46 éves Gheorghe Muresan, az észak-amerikai profi liga, az NBA történetének egyik legmagasabb játékosa, akinek fia a román csapatban játszik. Természetesen a magát “fénykorában” 234 centisnek valló Muresant Tallinnban szinte “szétszedik”, de ő jókedvű, készséges mindenkivel, s ilyen volt a mieinkkel is.
Gheorghe Muresanra nem csak a magassága miatt nézhettek fel küldöttségünk tagjai. A hatalmas termetű román sportember 1993 és 2000 között játszott az észak-amerikai profi bajnokságban, mint mondta, arra nagyon büszke, hogy minden idők leghíresebb és legjobb játékosa,  Michael Jordan ellen is több meccset játszhatott.
A csütörtöki pihenőnapon a mieink már a szállodában találkoztak a kosárlabdázás történetének egyik legmagasabb játékosával. Látták azonban, hogy mennyien szeretnének közös fotót Muresannal, hogy mekkora, milyen rohamot kell “kiállnia”, a korábbi NBA-kosarasnak, ezért akkor nem erőltették a közös fényképek készítését.
Tallinn gyönyörű történelmi belvárosából viszont együtt jött vissza a magyar és a román küldöttség, így a visszaút közben kérték meg a mieink egy kis közös fotózásra Gheorghe Muresant, aki készséggel, jókedvűen, s nagyon közvetlenül állt rendelkezésre.

 


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·