Főoldal » 2017 » Zsinórban a harmadik

Zsinórban a harmadik

Sorozatban harmadik mérkőzését nyerte meg a csapatunk négy ifjú kosarasát felvonultató U18-as fiú válogatottunk a tallinni B-divíziós Eb-n. Fiataljaink a 9-16. helyért játszva Csehország legjobbjait múlták felül

Magyarország-Csehország 73-71 (17-17, 20-21, 17-18, 19-15)

Remekül kezdtek fiataljaink, nem egészen másfél perc elteltével Werner Vitya találatával 7-0-ra vezettek. A padról blokkal és duplával jelentkező Rátvay Bazsi kosara, valamint Vitya egy jó büntetője jóvoltából a 7. percben 14-5-ös magyar vezetést mutatott az eredményjelző. A negyed hajrájában megtört a kezdeti lendület, s a hibákat kihasználva egy 12-3-mal ledolgozta hátrányát a cseh együttes.
A második szakasz elején is a mi fiaink szereztek vezetést, majd egy triplával fordított ellenfelünk. 22-21-es cseh vezetést követően azonban egy 7-0-t “repesztve” 6 ponttal elléptek Ferenczi Tamás tanítványai. Erre egy 8-0-lal válaszoltak a cseh fiatalok. Hullámzó volt a játék, jött egy magyar, a félidő végén pedig egy cseh 8-0, szünetben ellenfelünk vezetett 1 ponttal.
Ijesztően, egy másfél perc alatt bemutatott 8-0-s cseh “száguldással” indult a második félidő. Időkéréssel sikerült rendezni a sorokat, s egy 8-0-lal ismét az ellenfél sarkában “lihegtek” fiataljaink. A félidő hajrájában – miközben Vitya 1 büntetőt értékesített – fordítani is sikerült, de a záró etapot végül 2 pontos cseh előnyről várhatta a két gárda.
A zárószakasz elején, tartotta szűk előnyét a cseh csapat. A negyed közepén sikerült utolérni a riválist, de ekkor újra ellenfelünk pillanatai következtek, 6 ponttal elhúztak a cseh fiatalok, s előnyük fele másfél perccel a befejezés előtt is megmaradt. Vitya egy duplával indította el azt a parádés 7-2-es rohamot, amellyel fiataljainknak sikerült a maguk javára fordítani a találkozót, és újabb találatával át is vette a vezetést csapatunk, s a végén ezt már nem is adta ki a kezéből.

A közel 30 percet játszó Werner Vitya 3/5-ös mezőny, s 2/4-es büntető mutatóval 8 ponttal zárta a mérkőzést, leszedett 6 lepattanót, volt 1-1 gólpassza és szerzett labdája. Rátvay Bazsi 7 és fél perc alatt mindkét mezőnykísérletét értékesítve 4 ponttal zárt, leszedett 3 lepattanót, s blokkolt egy cseh dobást. Polgárdy Ádám bő 10 perc alatt leszedett egy lepattanót, s eladott 4 labdát.


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·