Főoldal » 2017 » Véget ért egy szép sorozat

Véget ért egy szép sorozat

Megszakadt a csapatunk négy kosarasát is felvonultató U18-as válogatottunk három meccsen át tartó győzelmi sorozata a tallinni korosztályos B-divíziós Európa-bajnokságon. Fiataljaink a 9-12. helyért küzdve a belgákkal szemben maradtak alul

Magyarország-Belgium 54-72 (15-20, 14-21, 8-10, 17-21)

Az első negyed közepéig váltott vezetéssel haladtak a felek. Rátvay Bazsi duplájával még 13-11-re mi vezettünk, ám ezt követően egy 10-2-es rohammal fordítottak a belgák, akik lendületben maradtak, s egy 9-0-s bő 3 perccel kezdték a második szakaszt. Az igen hosszúra nyúlt magyar kosárcsendet Werner Vitya törte meg. A 7. és a 14. perc között bemutatott 19-2-es belga roham lényegében megpecsételte az előzőleg zsinórban 3 meccsét megnyerő fiataljaink sorsát. Nem adták fel, nem estek szét fiataljaink, de a folytatásban már nem tudtak igazán közel kerülni a riválishoz.

Csapatunk legeredményesebb játékosa Bazsi lett a maga 11 pontjával, amelynél jobb büntetőzéssel (4/9 mezőnyből, 3/8 büntetőből ) többet is szerezhetett volna, ugyanakkor a 8 büntető azt mutatja: bátran, kosárra törően játszott. Volt 4 lepattanója, 1-1 szerzett és eladott labdája, s blokkja. Werner Vitya ezúttal faultproblémák miatt csupán közel 13 és fél percet játszott, 2/3-as mezőnymutatóval 4 pontig jutott, és 1 labdát szerzett. A csoportmeccsek során magát többször is igen ügyes játékkal észrevétető Polgárdy Ádinak ezúttal nem ment a dobás, pont nélkül 0/4-es mezőnymutatóval zárta az összecsapást. Ezen kívül volt 1-1 lepattanója, gólpassza és eladott labdája. Papp Barna megszerezte első pontjait ezen az EB-n, bő 4 perc alatt 1/2-es mezőnymutatóval zárva 2 pontig jutott.

Vasárnap, kora délután, 14.30-tól a B-divíziós EB 11. helyéért játszanak a srácok Portugália legjobbjai ellen.


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·