Főoldal » 2017 » Zárás – vereséggel

Zárás – vereséggel

Fordulatos mérkőzésen kikapott a portugáloktól, így a 12. helyen zárta a B-divíziós EB-t Tallinnban, a 4 játékosunkkal a keretében felálló U18-as fiúválogatott

Magyarország-Portugália 65-75 (10-21, 20-6, 13-23, 22-25)

8-2-vel kezdtek a portugálok, s bár utána sikerült 10-8-ra feljönni, ellenfelünk újított, s a negyed második felében egyértelműen irányítva a játékos, 10 pont fölötti előnyt szerzett. Nem először parádézott a második negyedben csapatunk, ezt Werner Vitya vezetésével – Papp Barna is megvillant ekkor – egy 9-2-vel kezdték fiataljaink. Jó ritmusban játszó fiataljaink meg is fordították a meccset és a szünetben 3 ponttal már a mieink vezettek.
A második félidőt jól kezdte csapatunk, vezetett már 6 ponttal is, de az előnyt gyorsan “leadta”. Vitya triplájával újra előnyhöz jutottak fiaink, de a szakasz 9-0-s portugál rohammal, s ellenfelünk 7 pontos vezetésével zárult. A záró etap elején Vitya próbálta versenyben tartani csapatunkat, majd a szakasz közepén sikerült 2 pontra felzárkózni. Ezzel azonban sajnos “ellőtték puskaporukat” fiaink, egy 7-0-lal leszakították csapatunkat a portugálok, akik végül 10 pont különbséggel nyerték a helyosztót.

Werner Vitya 27 és fél percet játszva 5/10-es mezőnymutatóval 12/3 pontig jutott. Volt még 3-3 lepattanója és gólpassza, valamint 2 blokkja. Rátvay Bazsi közel 11 és fél percet töltött a pályán, 1/2-es mezőnymutatóval 2 ponttal, valamint 2 lepattanóval és 1 eladott labdával zárta a találkozót. Polgárd Ádinak közel 9 perc alatt volt 2 sikertelen mezőnykísérlete, valamint 2 eladott és 1 szerzett labdája. Papp Barna bő 4 perc alatt 1/3-as mezőnymutatóval 2 pontot dobott és volt 1 szerzett labdája.
Fiataljainknak tapasztalatszerzésre mindenképpen jó lehetett a nemzetközi megmérettetés.


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·