Főoldal » 2017, NBI A » Jó meccs a saját játékunkkal

Jó meccs a saját játékunkkal

Holnap este az utóbbi évek – leszámítva a legutóbbi szezont – magyar sikercsapatához, a Szolnoki Olaj együtteséhez látogat a férfi bajnokságot a MAFC elleni fájó hazai vereséggel kezdő csapatunk

– A heti felkészülés során a saját játékunk “összerakásán”, vagy a Szolnok elleni taktika kidolgozásán volt a fő hangsúly? – fordultunk a kérdéssel vezetőedzőnkhöz.
– Így, hogy bő egy hete teljes a keret, sokat foglalkoztunk azzal, hogy összeszokjon a gárda. Sok szituációs gyakorlatot végeztünk, remélem, sikerült jelentősen előrelépni abban a tekintetben, hogy megismerjék egymás a pályán a fiúk. A heti munkában a főszerep tehát a csapat saját játékának kialakításán volt, de a hét második felében már a Szolnok elleni taktika is “terítékre került”.

– Annyiból pikáns lesz a csata, hogy az ellenfél kispadján csapatunk előző edzője, Dragan Alekszics ül majd. Mit érdemes tudni a jelenlegi Olajról?
– A Szolnok fényes nemzetközi sikerekkel – török csapaton jutott túl az Európa-kupa selejtezőjének első körében, hét közben pedig svéd riválist vert fölényesen – valamint egy “sima” pécsi sikerrel kezdte a szezont. A jó nemzetközi eredményeihez ezúton is gratulálok neki, s a többi magyar csapatnak egyaránt.
Az Olaj nagy iramban, gyors, agresszív kosárlabdát játszik, sok kiváló egyéni képességű kosarassal a keretében, úgy magyarokkal, mind légiósokkal. A nemzetközi sikerek nyilván csapatként is összekovácsolják ellenfelünket.

– Mi a cél Szolnokon?
– Szeretnénk egy jó mérkőzést játszani az Olaj otthonában. Végig maximális koncentrációval megpróbáljuk a saját játékunkat játszani, majd kiderül, mire lehet ez elég Szolnokon.


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·