Főoldal » 2017, NBI A » Végzetes rövidzárlat az első negyed végén és a második elején

Végzetes rövidzárlat az első negyed végén és a második elején

Az első negyed hajrájáig csapatunk tartotta a lépést a Szolnokkal, de a végén és a második tíz perc elején “leblokkoltunk” , elhúzott a nemzetközi porondon is vitézkedő Olaj és biztos győzelmet aratott

Szolnoki Olaj – SKC 86-64 (21-18, 28-15, 18-16, 19-15)
Szolnok, férfi kosárlabda NB I 1300 néző. V: Győrffy, Frányó, Balogh.

Szolnok: PERRY 11/3, VOJVODA 12/6, Kovács P. 2, Milosevics 8/3, TÓTH Á. 14,
Cs.: ANDRIC 15, Polyák 5/3, Ford 7/3, Philip 9., Tóth Z. 3/3
Edző: Dragan Alekszics.

Sopron: DUVNJAK 15/9, Autrey 4, Takács 2, ZAGORAC 21/3, WATKINS 14.
Cs.: Greene 4, Tóth G. 1, Dénes, Mészáros 3/3, Kántor, Élő.
Edző: Váradi Kornél.

Ryan Watkins zsákolásával mi szereztünk vezetést, ám erre 6 ponttal felelt az Olaj. A folytatásban elsősorban Ryan és Sasa kosaraival tartottuk a lépést a Szolnokkal, sőt bő másfél perccel a szakasz vége előtt, újra nálunk volt az előny. A negyed vége Vojvoda duplájának és Perry triplájának köszönhetően a hazaiaké volt, akik a második negyed elején lendületben is maradtak. Ennek elején – miközben csapatunk játékát rossz dobások, eladott labdák jellemezték-, egy 11-0-s rohammal tetemes előnyt szereztek a hazaiak. Bő másfél perccel az első etap vége előtt még 18-16-ra mi vezettünk, onnan sajnos egy 16-0-s közel 5 percet csinált az első szakasz végén, és a második elején a Szolnok. Ez döntőnek bizonyult. A szakasz közepén ugyan Máté, majd Uros egy-egy triplájával még 10 ponton belülre kerültek fiaink, de a félidő hajrájában Uros magára maradt a pontszerzésben, míg az Olaj e tekintetben “több lábon állt”, s 16 pontos előnnyel térhetett pihenőre.

Szünet után ugyan Uros vezérletével nem estünk szét, kiegyenlítetté tudtuk tenni a játékot és egyenrangú ellenfelei voltunk az Olajnak, amely tetemes előnye birtokában sokat cserélt. Sasa kiosztott 6 gólpasszt, közelről, büntetőkből eredményes is volt, de ezúttal távolról nem ment neki a dobás. Ryan ezúttal összehozott egy 14 pontos, 12 lepattanós dupla-duplát, de sajnos akadtak olyan játékosok akiknek a teljesítménye elmaradt a várakozástól, így csapatunk nem tudta megakadályozni a Szolnok sima sikerét.

Váradi Kornél: – Gratulálok a Szolnoknak! Keményen, jól kezdtünk, tudtuk, hogy ahhoz, hogy jó meccset tudjunk játszani a Szolnokkal, negyven percen át koncentráltan kell kosárlabdáznunk. Ez nem sikerült, az első félidőben volt két “lefagyásunk”, amit ellenfelünk könyörtelenül megbüntetett, s a megszerzett előnyét magabiztosan őrizte. Köszönjük szurkolóinknak, hogy elkísértek bennünket, a jobb eredmény reményében utaztunk ide. A Szolnoknak további sok sikert kívánok, mi pedig megyünk tovább, a jövő héten újabb nehéz meccs vár ránk, Kecskemétre utazunk, és megpróbálunk javítani.

A fotók a 09.30-i mérkőzésen készültek.


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·