Főoldal » 2012, 2013 » Hauszmann utca: vesztő hely

Hauszmann utca: vesztő hely

Azok után, hogy tegnap délután aránylag simán, ma egy szinte végig kiélezett fordulatos meccsen, de megint alulmaradt csapatunk a másodosztályú MAFC otthonában. Ha ide számítjuk, hogy januárban a Magyar Kupában is MAFC-siker született, akkor bő fél év alatt háromszor győzött együttesünk ellen az ügyes fiatalokból álló műegyetemi gárda

 

MAFC – Soproni KC 77 – 73 (21-17, 20-14, 16-21, 20-21)

Felkészülési mérkőzés, Budapest

MAFC: Lakosa Zs. 18/6, Misek 2, Fodor K., Fekete Cs. 11/9, Nikitin -. Csere: Csapai 16/6, Gorzsás 3/3, Horváth M. 6, Lakits 9/3, Hegyi -, Szlávik B. 2, Vittay, Cserkúti -.

Sopron: Ruják A. 17, Molnár A. 6, Takács N. 9/3, Tóth G. 13/9, Trepák 12/3. Csere: Dénes G. 11/6, Bus I. 5/3, Ruják B. -, Szekeres -, Török.

Úgy kezdett csapatunk, ahogy egy esélyes élvonalbeli együttesnek kezdenie kell másodosztályú ellenfelével szemben. Trepák Zoli vezérletével két és fél perc alatt 9-0-ra megugrottunk. Ezt követően azonban jött pár eladott labda, s zsinórban 10 hazai pont. Utána egy ideig váltott vezetéssel haladtak a csapatok, majd a negyed végén a tegnap csapatunkat hármasokkal “megszóró” Csapai leválások utáni kosaraival a hazaiak zárták jobban a nyitó negyedet.

A második elején pedig lendületben maradtak, csapatunk szakmai stáb a második negyed első felében csupán Bus Iván két villanásának, egy távoli duplájának majd egy hármasának örülhetett. A Fodor -Lakosa-Csapai trió vezérletével, valamint Fekete meglepetésszerű hármasával erőlködő csapatunkkal szemben fokozatosan növelte előnyét a negyed első felét 11-5-re nyerő MAFC. A szünetben 10 pont volt a hátrány.

Térfélcsere után ugyan Ruják Andris próbálta vállaira venni a csapatot, ám a zónában rendre késtek kicsit a srácok, Lakosa, Fodor és Csapai révén triplákkal  tartották előnyüket a hazaiak. A negyed hajrájában Dénes Gabi triplájával s zsákolásával, valamint Trepák eredményessége révén közelebb kerültünk a hazaiakhoz.

A záró szakasz  elején Geri két triplájára alapozva átvettük a vezetést. Lüktetett a játék, potyogtak a hármasok, fej fej mellett haladtak a csapatok, Másfél perccel a befejezés előtt Fekete egy alapvonali bedobás figura után dobott triplájával 4 pontosra növelte a hazai előnyt. Utána Geri kihagyta, a túloldalon Lakits András pedig bedobta a büntetőket, a végjátékban pontosabb MAFC pedig megint nyert.

Az előző napihoz képest valamivel jobban játszva maradt ismét alul csapatunk. Kiemelendő Ruják tripla-duplája, 17 pont, 10-10 lepattanó s gólpassz -a sikerhez azonban ez is kevés volt A hazaiak közel 50%-kal dobták a hármasokat (11/23, 48%), míg fiaink csupán 30-cal (8/27) – igaz ez a tegnapi 3/22-es, 14%-os találati arányhoz képest jelentős előrelépés.

Igaz, nem most kell jól dobni – de sok munka vár még a srácokra, össze kell szokni a jelentős részben átalakult magyar magnak!


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·