Főoldal » 2017 » Szenzációs mérkőzésen 5 pontos vereség

Szenzációs mérkőzésen 5 pontos vereség

Kitűnő, magas színvonalú, fordulatokban igen gazdag mérkőzést tettek le fiataljaink a szombathelyi srácokkal egyetemben a Novomatic Aréna parkettjére. A remek összecsapás végén a vendégek voltak a pontosabbak, így ők örülhettek a győzelemnek

Sopron KC – Falco KC 92-97 (25-22, 19-25, 21.24, 27-27)
Sopron, U20-as bajnoki mérkőzés

SKC: Papp B. 4, KÁNTOR 32/9, Garab G. 6/6, NÉMETH M. 12/6, BAGÓ 19.
Cs.: POLGÁRDY 15, Werner 2, Spéder 2.

A vendégek a lehető legerősebb összeállításukban érkeztek az U20-as mérkőzésre, jó néhány korosztályos válogatottal, és az első csapat keretének több tagjával. U20-as csapatunk meghatározó játékosai közül Buzsáki hiányzott. A szombathelyi kispadon felnőtt csapatunk szakvezetőjének édesapja, Váradi Attila meccselt.

Feszülten kezdtek a felek, 4-1-es vendég vezetés, és 3 perc után Németh Márk triplájával egyenlítettünk, majd Bagó Martin révén fordítottunk. Felpörgött a meccs, váltva vezettek a csapatok, a szakasz közepén Olivér suvasztott be két triplát, ám mivel a túloldalon a vendégek is rendre eredményesek voltak, Sabáli Balázs a védekezés rendbe tétele miatt időt kért. A szakasz végén Martin hatékony centerjátéka és Olivér büntetői jóvoltából 3 ponttal vezettek fiataljaink.
Két vendég hármassal gyorsan fordult a kocka a második etap elején. Egyénieskedtek, erőlködtek a srácok, érthető volt szakvezetőnk időkérése. Nem igazán segített, közel 3 és fél perc elteltével Polgárdy Ádi 2+1-es akciója jelentette az első pontjainkat a negyedben, csakhogy addig 12-t szereztek a szombathelyi srácok. Ez azért jelentett némi áttörést. Ádi vezérletével sikerölt 4 pontra felzárkózni, ám ezt követően ismét beesett 2 tripla a vendégektől, ráadásul fiaink több büntetőt is elhibáztak. A félidő végén Olivér büntetői, labdaszerzés utáni ziccere, valamint Garab Gergely triplája jóvoltából sikerült 2 pontra visszajönni.


Bagó Martin ügyes center kosarával egyenlítettünk, ám erre szép találattal feleltek a vendégek. Támadásunk során sajnálatos sérülés történt a vendégeknél, Garab G. újabb triplájával átvettük a vezetést. Elkapták a fonalat a srácok, Olivér és Némó, azaz Németh Márk is bevert egy-egy trojkát, 6 ponttal elléptek fiataljaink. A koncentrált, jó játékot nem tudták sokáig tartani a srácok, a negyed közepén jött egy hosszú, mély hullámvölgy eladott labdákkal, elkapkodott akciókkal, s figyelmetlenségekkel a védekezésben. Sabáli Balázs rövid idő alatt kétszer is időt kért, a vendégek egy 15-2-es “száguldást” mutattak be. Felnőtt csapatunk szakvezetője a lelátóról figyelhette, amint édesapja ellen technikait ítéltek a játékvezetők. A szakasz hajrájában agresszívvé vált a védekezés, sikerült labdákat szerezni, és Papp Barna, valamint a labdaszerzése után hatalmasat zsákoló Ádi révén feljöttünk 1 pontra. A negyed végén egy jó büntetővel, valamint egy dudaszóra dobott bravúr triplával, 5 pontosra nőtt a vendég előny.

A záró etapot Martin vezérletével parádésan, 10-0-lal kezdték a srácok, 5 pontos előnnyé alakítva a negyed elején meglévő ugyanekkora hátrányt. Bár ekkor dobtak egy hármast a vendégek, Ádi sziporkázott, ügyes betörés után előbb ő maga volt eredményes, majd Martint hozta remekül helyzetbe. Tartottuk az 5 pont körüli előnyt, büntetőkből rendre csak egyet értékesítettek a srácok. Izgalmasan alakult a végjáték, 3 perccel a befejezés előtt eladott labdáinkból 1 pontra feljöttek a vendégek, majd egy triplával bő másfél perccel a vége előtt egy triplával visszavették a vezetést. 50 másodperccel a vége előtt Olivér egalizált, ám a káprázatosan nagyot alakító Dancsecs András (37/24 pont, 8/10 tripla) újabb hármast “vágott”. A végén két tripla lehetőségük volt a fiúknak egalizálni, sajnos mindkettő kimaradt, így a végén a vendégek örülhettek.

A fotók a 11.04-i NBI A csoportos mérkőzésen készültek.


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·