Főoldal » 2017, NBI A » Csak fellángolásokra futotta

Csak fellángolásokra futotta

Az első félidőben több, mint 50 pontot kapva nagy hátrányba kerültünk Pakson. Szünet után, többször is sikerült 10 ponton belülre kerülni, ám a felzárkózás sokat kivett csapatunkból, és végül simán nyert a Paks

Atomerőmű SE – Sopron KC 95-74 (31-19, 24-19, 16-22, 25-14)
Paks, NB I-es férfi kosárlabda mérkőzés 500 néző. V: Tőzsér, Praksch, Pozsonyi.

ASE: HINDS 12/3, ALLEN 21/3, BARNIES 16/12, EILINGSFELD 15, Ogunyemi 9.
Cs.: GUINN 12/12, Ruják 3/3, Medve 6/6, Gulyás, Garamvölgyi, Pajor.
Edző: Teo Cizmic.

Sopron KC: DUVNJAK 20/3, Mészáros, Takács 3/3, ZAGORAC 25/9, WATKINS 18/3.
Cs.: Greene 5/3, Dénes, Kántor 3/3, Élő, Bagó, Werner.
Edző: Váradi Kornél


A hazaiak szereztek vezetést, az éppen Paksról hozzánk igazoló Ryan egy támadó pattanó után szerzett duplával egalizált. Ha szűken is, de a hazaiak vezettek, ám Ryan és a 3 büntetőt értékesítő Sasa jóvoltából, tapadtunk az ASE csapatára. A szakasz közepén Uros is megvillant, de továbbra is az Allen vezérelte hazaiak vezettek. A negyed hajrájában Barnies egy 6-2-es hazai rohamot vezényelt, hogy ne szakadjunk le, nagyon kellett Josh találata – kár, hogy a bónusz büntető kimaradt. A negyed végén leblokkoltunk, egy 6-0-lal 10 pont fölé hizlalták előnyüket a hazaiak.
És sajnos lendületben is maradtak, 8-2-vel indítva a 2. szakaszt, 17 pontosra nőtt előnyük. Sasa lépett elő, duplát, majd triplát dobott, azonnal időt kért Teo Cizmic. A negyed közepén Ruji, majd Barnies is triplát dobott, újra 15 pont fölé nőtt hátrányunk, Ryan révén próbáltuk követni – sajnos tisztes távolból – a hazaiakat. Míg játékosaink büntetőkből voltak eredményesek, a hazaiak triplákkal alaposan megszórták csapatunkat. Sasa és Ryan ugyan próbáltak mindent megtenni, ám az első félidőben 1/13 volt a triplamutatónk, míg a hazaiaké 7/18, 16 pontos hátrányból várhattuk a második félidőt.

Sasa 2+1-es akciójával kezdődött a második félidő, majd Uros duplájával máris a 10 pontos lélektani határ közelébe kerültünk. Sasa triplát is szerzett és e bő 2 perc alatt bemutatott 8-0-lal, megfeleztük hátrányunkat. Időkéréssel rendezte sorait a Paks, és megtörte lendületünket, Allen és Eilingsfeld vezérletével egy 7-0-lal ismét megléptek vendéglátóink. Állandósult a 15 pont körüli paksi vezetés, ekkor Uros tett róla, hogy ne szakadjunk le. A szakasz hajrájában ő, majd Josh is beemelt egy triplát, csapatunk újra bizonyította, hogy van tartása, egy 10-1-gyel ismét 10 ponton belülre került. A szakasz végén kerek 10 pont volt a hátrány.

Sasa triplájával indult a befejező etap, és már csak 7 volt az ASE előnye. De a hazaiak új erőre kaptak és egy Barnies vezette 15-3-mal végleg lerázták csapatunkat, ennek köszönhetően, a mérkőzés végén mindkét oldalon a fiatalok játszottak.

Váradi Kornél: – Az első negyedben védekezésben nem tudtuk lelassítani a Paks játékát, és nem tudtuk megakadályozni a második szándékú kosarait, harminc pontot kaptunk, ellenfelünk stabil előnyt szerzett. A második félidőben taktikát váltva sikerült feljönni, három labdánk is volt ahhoz, hogy öt pontra feljöjjünk, de mindháromszor eladtuk a labdát, és könnyű kosarakat kaptunk, így a Paks megérdemelten győzött.
Ezúton is szeretném megköszönni azon szurkolóink támogatását, akik ilyen messzire is elkísérték csapatunkat. Sajnálatos, hogy ismét ilyen teljesítményt nyújtottunk.

A fotók a 11.4-i SKC – Falco mérkőzésen készültek.


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·