Főoldal » 2017, NBI B » Győzött a rutin és a Pápa

Győzött a rutin és a Pápa

Ismét egy 73-69-es vereség: Győzött a rutin és a Pápa

SKC-Sportiskola – MOTAX Pápai KC 69-73 (15-22, 21-14, 19-22, 14-15)
Sopron, férfi kosárlabda NB I B, zöld csoport, 50 néző. V.: Válé, Nepp, Horváth.

SKC-Sportiskola: POLGÁRDY 21/3, Kántor 15/9, Németh 4, Buzsáki 5, Bagó 9.
Cs.: WERNER 15, Csátaljay, Garab G.
Edző: Sabáli Balázs.

A tegnapi paksi összecsapással a lábukban, elég tompán kezdtek fiataljaink, a 3. percben, 8-2-es pápai vezetésnél máris időt kért Sabáli Balázs. Olivér triplával “fújt riadót”, egy 7-2-vel 1 pontra felzárkóztak a fiatalok. Új erőre kapott a rutinos Kálmán László által jól mozgatott vendégegyüttes. A szakasz hajrájában Vitya és Ádi révén próbáltak a srácok tapadni a vendégekre, ám az utolsó 3 percben nem tudtak pontot szerezni, így 7 pontos hátránnyal zárták az első szakaszt, Kálmán 7 gólpasszt osztott ki társainak.

Bagó Martin 2+1-es akciójával kezdődött a 2. negyed, és ez egy Ádi vezette 9-2-es roham kezdetét jelentette, amellyel a negyed közepére ledolgozták hátrányukat fiataljaink. Vitya találatával a vezetést is megszereztük, de újra pápai pillanatok következtek. A félidő hajrájában Olivér triplájára Kálmán felelt hármassal. A félidő vége fiataljainké volt, Olivér és Ádi egy-egy találatával sikerült kiegyenlíteni.

Pápai triplával kezdődött a második félidő. Olivér duplát, Vitya pedig triplát dobott, átvették a vezetést fiataljaink. Rövid időn belül Olivér és Kálmán L. is kapott 1-1 technikait. Ádi és Vitya “vitte” a csapatot, ekkor a pápaiak futottak az eredmény, és fiataljaink után, ám triplákkal “ragadtak” csapatunkra, sőt a szakasz közepén fordítottak. A negyed hajrájában egy Kálmán elleni faultunk után technikait is kaptunk, a rutinos játékos értékesítette mindhárom büntetőjét, 3 pontos hátránnyal vártuk a záró etapot.

Az utolsó szakasz elején pápai oldalon is becsúszott egy technikai, ám nem sikerült élni a lehetőséggel. Újra Sabáli Balázs fiai futottak az eredmény és az ellenfél után, több lehetőség is volt egyenlíteni vagy fordítani a szakasz közepén, ám rendre hibáztak, többnyire eladták a labdát a srácok. A vendégek is sokat hibáztak, bő 2 perccel a vége előtt Ádinak sikerült egyenlíteni, majd Kálmán hármasára Olivér felelt triplával. A csapat hajszálra ugyanúgy 73-69-re kapott ki, mint tegnap az U20-as mérkőzésen.

Sabáli Balázs: – Azon túlmenően, hogy sérülések és egyéb nehézségek is hátráltatnak, nem működünk igazán csapatként. Az egyéni villogás egy-egy meccsen belül rövid ideig megoldást jelenthet, ám ahhoz, hogy e bajnokságban, valamint később az NB I-ben sikeresek legyenek a srácok, a többségüktől nagyobb alázat kell a csapat iránt.


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·