Főoldal » 2017, NBI A » Csak a győzelem

Csak a győzelem

Szombaton este 18 órától a DEAC együttesét fogadjuk. A középmezőnyben tanyázó debreceni rivális ellen, edzőnk egyetlen eredményt tud elképzelni – a győzelmet

– Újabb hazai fellépés… milyen előjelekkel, reményekkel várja a csapat? – fordultunk a kérdéssel edzőnkhöz, Váradi Kornélhoz.
– Egyértelmű, hogy nem vagyunk jó helyzetben, vannak gondjaink, de három hazai vereség után egyetlen célunk lehet: a holnapi meccset meg kell nyernünk, annak ellenére is, hogy az előjelek nem a legjobbak. Dénes Gabi hetek óta bevizesedett térddel játszik, Kántor Olivér és Bagó Martin sem teljesen egészséges. Tóth Geri állapota viszont szépen javul. Sajnos különböző okok miatt az irányító cserét nem sikerült megoldni. Mindezen nehézségek ellenére, csak a győzelem megszerzése lehet a célunk.

– Mi volt a fókuszban a héten az edzésmunkában?
– El Amin beépítése a csapatba, amivel úgy gondolom, jól haladunk, valamint a DEAC játékából próbáltunk minél jobban felkészülni.

– A szombaton hozzánk érkező ellenfélnél arról szólnak a hírek, hogy sérülés miatt több játékos szereplése is kétséges…
– A legerősebb összetételű DEAC-ra készülünk, amely eddigi eredményeivel már bizonyította, hogy jó csapat. Tavalyi válogatott kerettag, több korábbi válogatott játékos – gondolok itt elsősorban a roppant rutinos Molnár Andrásra és Farkas Attilára – alkotja az erős magyar magot, ráadásul külső és belső posztokon jó képességű légiósaik is vannak. Elsősorban saját magunkkal foglalkozunk, a mi játékunkkal, és taktikailag természetesen a debreceniekével is. Az nem szabad, hogy elvonja a figyelmünket, hogy az ellenfélnél ki sérült és ki nem – a magam részéről biztos vagyok benne, hogy mindenki játszik holnap a DEAC-ban. Ismét szeretném hangsúlyozni, ahhoz, hogy végre elkezdjük a felzárkózást a középmezőnyhöz, le kell győzni a DEAC gárdáját, és ehhez jó, negyven percen át fegyelmezett, koncentrált játékra van szükségünk.


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·