Főoldal » 2017, NBI A » Nem sikerült átlépni saját árnyékunkat

Nem sikerült átlépni saját árnyékunkat

Feszült légkörű, fordulatos mérkőzésen a kritikus pillanatokban jobban koncentráló DEAC legyőzte nagyot küzdő, de a mérkőzés nagy részében görcsösen játszó csapatunkat

SKC-DEAC 80-86 (20-20, 24-16, 19-30, 17-20)
Sopron NB I-es férfi kosárlabda mérkőzés, 1200 néző. V.: Győrffy, Jakab, Gál.

Sopron KC: DUVNJAK 17/3, MÉSZÁROS 11/3, El-Amin 19/6, Zagorac 10/3, WATKINS 14.
Cs.: Takács 5/3, Tóth G. 2, Greene, Dénes.
Edző: Váradi Kornél

DEAC: Jones 6/3, Lilov 6, Molnár 7/3, ARMWOOD 27/3, FARKAS 23/9.
Cs.: VELKEY 15/15, Bognár 2, Opre.
Edző: Berényi Sándor.

Bő órával kezdés előtt Molnár Bandi kedélyesen beszélgetett Dénes Gabival, majd Takács Norbival, szakmai igazgatónk, Sterbenz László pedig a debreceniek gyúrójával az ő és csapatunk másik korábbi játékosával, Boldizsár Ferivel nosztalgiázott. Tóth Geri és Josh is melegített, és persze legújabb játékosunk El Amin is, aki csapatunkban most debütált…Bandit nagy taps fogadta a bemutatásnál.

Farkas révén a vendégek szereztek vezetést, Ryan saját dobása után a támadó pattanót visszaszedve egalizált. A következő jelenetnek pár éve tombolt szurkolótáborunk, most annyira nem örültünk Molnár Bandi triplájának. A vendégek jártak előrébb, Máté triplájával, és Ryan újabb találatával azonban nem “engedtük el” a DEAC-ot. A szakasz közepén azonban Armwood triplát majd duplát dobott, miközben támadásban ritmust veszítettünk, 14-7-es vendég vezetésnél edzőnk kénytelen volt időt kérni. El-Amin egy 2+1-es akció formájában megszerezte első pontjait csapatunk színeiben, és ez egy gyors egyenlítést jelentő 7-0-rohamunk kezdetét jelentette. A szakasz hajrájában bár megvoltak a tiszta helyzetek, játékosaink nem találtak be a zóna ellen, ismét a DEAC jutott előnyhöz. A negyed végén betörésekből Uros vezérletével sikerült egyenlíteni, 1/8-as triplamutatóval álltunk döntetlenre.

El-Amin vezetést jelentő kosarára Velkey révén triplával, Armwood jóvoltából pedig zsákolással feleltek a vendégek. Norbi hármasával sikerült egalizálni. Ryan előbb kihagyta büntetőit, majd Dénes Gabi hatalmas esése után – amelyet követően le kellett cserélni csapatunk kapitányát – újabb támadó pattanó után megszerezte a vezetést csapatunknak. A szakasz közepén váltott vezetéssel haladtak a felek, Sasa mutatott be egy Európa-bajnokhoz méltó centerjátékot, a túloldalon Farkas emelt be egy hármast. Távolról továbbra sem érezték a srácok a gyűrűt, Ryan azonban hatalmasat harcolt minden lepattanóért, és ezeket nem ritkán visszaszerezve rendre eredményes is volt. Váltott vezetéssel haladtak a felek, a posztjához képest roppant mozgékony Armwoodot nem tudták tartani magas embereink, ám Uros büntetői, Ryan palánk alatti határozottsága valamint Geri szemfülessége révén egy 9-0-s rohammal, és 8 pontos előnnyel zártuk a félidőt, úgy, hogy a triplamutató 2/18 volt.

Két vendég dupla után El-Amin dobott be egy hármast, azonnal felelt rá Jones. A jónál is jobb helyzeteket keresve ritmust vesztett a csapat, Farkas zsákolt rendezetlen védelem ellen. El-Amin előlépett vezérré, Máté is villant, de Armwood továbbra is tarthatatlan volt. A szakasz közepén előbb Uros, majd Sasa emelt be egy hármast, sikerült egy 5 pont körüli előnyt állandósítani. Végre volt egy kis mázlink is, Sasa rossz dobása után Ryannek kanalazta vissza a labdát, aki a jó ütemben belépő Norbit találta meg, a 28. perc elején elléptünk 8 ponttal, időt kért a DEAC. Meg is tört a lendületünk, eladott labdákból Velkey 2 triplájára építve egy 13-2-vel fordított a DEAC, és 3 pont előnnyel várhatta a záró etapot.

Uros duplájára Armwood felelt, majd El-Amin előbb rázta meg magát, triplát majd duplát dobott, újra mi vezettünk. 7:00 volt hátra, amikor 70-70-et mutatott az eredményjelző, Farkas hármasával a DEAC szerzett előnyt. Mátét kilökték a lepattanó alól, ő azonban a saját térfélen visszaszerezte a labdát, és kosarat szerzett. Armwood és Dénes Gabi ütközetéből a vendég center kosárral, csapatkapitányunk pedig tipikus ökölvívó sérüléssel, vérző szemöldökkel került ki. Gabi nem szokta elveszíteni a fejét, most azonban úgy kellett lefogni, és a lelátón is felforrósodott a hangulat. Videózás után sportszerűtlen hibát ítéltek Armwood ellen, ám Ryan kihagyta a büntetőket. Velkey újabb hármasa után 6-ra nőtt a hátrány, időt kértünk. A nagyot alakító Farkas újabb hármast szerzett, játékosaink többnyire csak 1-1 büntetőt értékesítettek,de Ryan újabb támadó pattanó után 3-ra hozta föl csapatunkat, szurkolóink pedig látva az elszántságot újult erővel kezdték biztatni a srácokat. Három pontos vendégvezetésnél labdánk volt, de El-Amin elvesztette. Az utolsó percre fordulva Velkey hármasa megadta a kegyelemdöfést csapatunknak, nem sikerült átlépni saját árnyékunkat.

Váradi Kornél: – Gratulálok a Debrecennek. Megint ugyanaz történt, mint az eddigi meccseinken. Amikor szereztünk egy nagyobb előnyt, ahelyett, hogy növeltük volna, felengedtük az ellenfelet, amikor csapatként kellett volna játszani, egyénieskedtünk. Lehet, ha megoldódott volna az ötödik légiós kérdése, az segített volna… Le kell ülni, és hideg fejjel megbeszélni a helyzetet.

Berényi Sándor: – Amellett, hogy kritikus szituációkban Velkey János és Farkas Attila bedobta a tiszta helyzeteket, az nagyon fontos volt, hogy nem törtünk meg, hanem volt tartásunk, amikor ellenfelünk nagyobb előnyt szerzett. Rendeztük a védekezésünket, ez ritmust adott a támadójátéknak. A két előbb említett játékos mellett ki kell emelnem Armwoodot, aki ha kellett befejezett, ha kellett gólpasszt adott, kulcsszerepe volt a támadójátékunkban. Sok sikert kívánok a soproni együttesnek.


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·