Főoldal » 2017 » A végén kell vezetni

A végén kell vezetni

Tompán kezdve, a talákozó jelentős részében az eredmény és a debreceni fiatalok után futva, ám a hajrában koncentráltan, jól játszva legyőzték a DEAC U20-as gárdáját fiataljaink

SKC-DEAC 79-72 (13-26, 30-19, 16-20, 20-7)
Sopron, U20-as bajnoki mérkőzés

SKC: Polgárdy, Papp 4, Garab G., Buzsáki 10/6, WERNER 19.
Cs.: KÁNTOR 41/21 Németh M. 5/3, Spéder.

Két vendég találattal indult az összecsapás, majd ugyan egy ügyes támadás végén Buzsáki Bence szép triplát dobott, de kapkodva, görcsösen, közeli helyzeteket rontva, labdákat eladva kezdtek fiataljaink. A szakasz közepén 8-3-as DEAC vezetésnél a padról beszálló Némó emelt be egy triplát – azonnal feleltek rá egy hármassal. A debreceni zóna ellen sorra adták el a labdát a srácok. Sabáli reklamálása sem rázta föl a srácokat, ugyanakkor a játékvezetőknél technikait ért. A szakasz végén Werner Vitya két támadó pattanó után szerzett kosarával csökkent 13 pontosra a hátrány.
A második szakasz elején szervezettebb védekezésssel feljöttek 10-re a srácok, majd újabb eladott labdák következtek, és -14-nél Sabáli kénytelen volt időt kérni. Olivér villanásaival 10-en belülre kerültek a srácok. A félidő hajrája egyértelműen a mi fiainké volt, Olivér mellé Vitya is felnőtt és egy 15-4-gyel szünetig 2 pontra faragták hátrányukat.
Vitya újabb támadó pattanó után egyenlített a második félidő elején, de fordítani nem sikerült, a szakasz közepén ellépett 6 ponttal a DEAC. Némó kosara után Olivér két triplájával sikerült fordítani. Ez azonban nem tartott sokáig, a negyed vége a vendégeké volt, akik 6 pontos előnnyel fordulhattak a záró etapra.
Ennek elején nagy iram és sok hiba mellett tartotta 5 és 10 pont közötti előnyét a DEAC. A szakasz közepén Olivér és Vitya vezérletével fiataljaink megnyitották a hosszú hajrát, és 3:15-tel a vége előtt előbbi hármasával újra mi vezettünk. Az utolsó percre fordulva Buzsáki hármasával 5 pontosra nőtt az előny, és a hajrában jobban összpontosítva végül sikerült megnyerni. Olivér 7/12-es (58,33%) triplamutatója, valamint Vitya 19 pontos, 15 lepattanós dupla-duplája dicséretes.


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·