Főoldal » 2017 » Válogatottunk és Sasa felemás vb-selejtezői

Válogatottunk és Sasa felemás vb-selejtezői

A magyar, valamint a Sasával felálló szlovén válogatott is 1-1-es mérleggel zárta a hétvégi világbajnoki selejtezőket
Legjobbjaink a lengyelországi Bydgoszczban kezdték a sorozatot, és bár félidőben még 29-22-re vezettek, az első 20 percben jól működő védekezés nem volt hatékony, így a szünet után 48 pontot kapva végül 70-60-ra kikapott válogatottunk.
Vasárnap este Debrecenben, Koszovó válogatottját fogadta Ivkovics Sztojan csapata, amely ezúttal éppen ellentétes utat járt be, mint lengyel földön. A félidőben még 36-35-re Koszovó vezetett, szünet után azonban – a válogatottságtól e meccsen búcsúztatott – Wittmann Krisztián (20/12 pont), Vojvoda Dávid (20/6), valamint Allen Rosco (15/3) és Benke 8/6 vezérletével 15 ponttal elhúztak legjobbjaink, és végül 84-76-ra nyertek a jól küzdő koszovóiak ellen.
A játékosunkat, Sasa Zagoracot soraiban tudó Európa-bajnok szlovén válogatott hazai környezetben, Ljubljanában a fehéroroszok ellen kezdte a vb-selejtezőket.A fehéroroszoknál Sasával azonos poszton ott szeepelt a Falco játékosa, Pustahvar.   Az Eb-t nyert szlovén együttesből több játékos is hiányzott, többk között a két legnagyobb sztár, Goran Dragic és Luka Doncic. Ennek ellenére a szlovén csapat gond nélkül, biztosan nyert 87-74-re úgy, hogy szünetben 42-24-re vezetett. Sasa küzel 18 percet játszva 6 pontig (3/5 dupla, 0/2 tripla) jutott, leszedett 4 védő lepattanót, 3 gólpasszt kioszott, s volt 1 eladott labdája.
Sasáék ma este Spanyolországban léptek pályára, de ezt az összecsapást mégsem lehet az Eb-elődöntő visszavágójának tekinteni, hiszen a spanyol válogatott sznte teljesen átalakult a kontinensviadal óta, nemcsak a legnagyobb sztárok nem voltak a válogatottban, teljesen átalakult, megfiatalodott a spanyol csapat. Ennek ellenére 92-84-re legyőzte az Európa-bajnok szlován válogatottat. Az első negyed utén még Szlovénia vezetett 21-20-ra, de a szünetben már a spanyolok “mentek” 6-tal, s végül 8 ponttal győztek. Játékosunk ezen az összecsapáson Sasa Zagoracnak ezen a márkőzésen közel 8 és fél perc jutott, volt egy sikertelen triplakísérlete, 1-1 lepattanója és eladott labdája.
Fotó: fiba.com

Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·