Főoldal » 2017, NBI A » Megvan az új irányítónk

Megvan az új irányítónk

Szakvezetésünk megtalálta az irányítót, aki a szezon hátralévő részében mozgathatja csapatunkat. A 28 éves, 186 centi magas amerikai Adonte Joshua Parker várhatóan hét végén csatlakozik Sabáli Balázs legénységéhez

Ügyvezetőnk, Pojbics Szabolcs először is arról tájékoztatta honlapunkat, hogy a klub felbontotta Josh Greene szerződését. Emellett beszámolt arról is, hogy a szakmai stáb megtalált azt a játékost, aki irányító poszton csapatunk segítségére lehet, és klubunk meg is állapodott vele.


Legújabb szerzeményünk, Adonte Joshua Parker 28 éves, 186 centi magas, és a szezont a bolgár Beroe csapatánál kezdte, amelynek színeiben az Európa-kupában 2 meccset játszott, ahol 9,5 pontot, 3 gólpasszt átlagolt. A bolgár bajnokságban 1 meccset játszott, 16 pontot dobott és 5 gólpasszt adott. A kupából való kiesés után távozott a csapattól.

Régi-új vezetőedzőnk, Sabáli Balázs kiemelte: fontos volt, hogy olyan játékost találjanak, aki egyértelműen irányító, szervező játékos. Mint kifejtette, a mai kosárlabdában gyakoriak a két poszton is bevethető ún. combo guard kosarasok, akik irányítót és hátvédet is tudnak játszani. Olyan játékost keresett szakvezetésünk, akit irányítóként is foglalkoztattak, akinek megfelelő a passzkultúrája, tud védelmet bontani. Túl sok idő nem volt válogatni, ráadásul szezon közben nem is volt túl bő és minőségi a kínálat, de Sabáli Balázs bízik benne, hogy Parker sokat tud segíteni a csapatnak.
Legújabb játékosunk korábban Németországban, Lengyelországban és Törökországban is játszott, van tehát európai tapasztalata. Első európai évadjában a futballban jónevűnek számító, de a kosárlabdában akkor másodosztályú Bayer Leverkusen csapatában 28,5 pontos, 7,1 gólpasszos átlagot produkált. A következő évadban a német élvonalban szereplő Mitteldeutscher csapatában 13,8 pontos és 1,9 gólpasszos átlagot ért el, míg a 2015-16-os évadban a lengyel élvonalban, az akkor még ott szereplő Polfarmex Kutno együttesének színeiben 12,6 pontot és 4,3 gólpasszt átlagolt.

Fotó: www.whio.com


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·