Főoldal » 2017 » Kettős vereség a MAFC fiataljaitól

Kettős vereség a MAFC fiataljaitól

Az U20-as és az NB I B-s mérkőzést is elveszítették fiataljaink a MAFC utánpótláscsapatával szemben. A második találkozó első félidejének végén volt egy jó periódusuk a srácoknak, de ez kevés volt a sikerhez

SOPRON KC – MAFC 74-87 (24-24, 16-23, 16-14, 18-26)
Sopron, férfi U20-as bajnoki mérkőzés

SKC: Papp B. 7/3, Polgárdy 3, WERNER 16, Buzsáki 10/6, BAGÓ 18/3.
Cs.: GARAB G. 14/12, Spéder 6/3.

A sérült Némó nélkül, a fordulatos első negyed után döntetlent mutatott az eredményjelző. Fiataljaink a második negyed közepéig tartották a lépést a fővárosiakkal, akik a szakasz közepén elkapták a fonalat, és egy 14-4-es rohammal 10 pont fölötti előnyt szereztek. Ezt sikerült a félidő hajrájában 7 pontra lefaragni.
Térfélcsere után előbb ellépett 10 ponttal a MAFC, majd felzárkóztak a srácok, és állandósult egy 5 pont körüli vendég előny. A szakasz hajrájában Spéder Martin triplájával egyenlítettek fiataljaiank, ám a hátrány ledolgozása sokat kivett belőlük, a negyed 5-0-s fővárosi rohammal zárult.
A záró etapot 10-4-gyel kezdte a MAFC, és 10 pont fölé nőtt előnye. Garab G. tripláival próbáltak fiataljaink versenyben maradni, de tartalékosan már nem volt annyi a srácokban, hogy szorossá tegyék a meccset.
Bagó Martin (18 pont, 11 lepattanó) és Werner Viktor (16 pont, 10 lepattanó) dupla-duplát ért el. Papp Barna (4 lepattanó, 6 gólpassz) és Polgárdy Ádi (8 lepattanó, 10 gólpassz) nagy mezőnymunkát végzett, ám a dobás sajnos egyiküknek sem ment ezen a találkozón, előbbi 3/13-as, utóbbi pedig 1/8-as mezőnymutatóval zárta a találkozót.

 

SKC-SPORTISKOLA – MAFC II 77-84 (20-26, 27-16, 17-26, 13-16)
Sopron, férfi kosárlabda NB I B, zöld csoport, 50 néző. V.: Horváth A., Földesi, Németh S.

SKC-Sportiskola: POLGÁRDY 20/6, Kántor 13/6, Werner 5, Buzsáki 8/6, Bagó 4.
Cs.: PAPP B. 19/3, Garab G 8/6, Németh M., Spéder.
Edző: Sabáli Balázs.

5-0-lal kezdtek a vendégek, majd Polgárdy Ádi villanásaira építve “csatlakozást találtak” fiataljaink a fővárosiakhoz. ám a szakasz közepén egy újabb 5-0-lal 8 pontosra nőtt a hátrány, nagyon kellett Olivér hármasa. A szakasz hajrájában tovább faragtak a hátrányon fiataljaink, Papp Barna és Buzsáki Bence is betalált, míg a fővárosiak büntetőkkel “araszolgattak”. A negyed 4 MAFC ponttal, és 6 pontos vendég vezetéssel zárult.
A második szakasz elején váltva estek a kosarak, az egy nappal tegnapi meccsen 4 triplát “vágó” Garab G. újabb hármassal jelezte: mára is maradt némi “muníciója”. A szakasz közepén parádéztak a srácok, közülük is elsősorban Ádi, akinek a vezérletével egy szédületes, 20-4-es “száguldással” 9 pontos előnnyé alakították 7 pontos hátrányukat. A félidő végén 5 pontra feljöttek a fővárosiak.
Ahogy a meccset, a második félidőt is a fővárosiak kezdték jobban, egy 7-0-lal, és vissza is szerezték a vezetést. Több, mint 3 perc elteltével Olivér szerezte szünet után az első soproni pontot büntetőből, majd az ezúttal nagyot alakító Ádi triplájával újra nálunk volt az előny. Olivér lépett elő, de a MAFC fiataljai tapadtak a mi U23-as gárdánkra. A negyed hajrájában Olivért két igen szigorú technikaival kiállították a játékvezetők, ez megtörte a lendületet, a vendégek egy 9-0-lal büntetve fiaink hibáit, fordítottak és 4 ponttal “mentek” a befejező 10 perc előtt. A záró szakaszban kapkodtak fiataljaink, több labdát is eladtak, ráadásul Ádi kipontozódott, így újabb MAFC-siker született. Polgárdy Ádi ezen a meccsen kiemelkedett az együttesből, tripla-dupla közelében teljesített (20 pont, 8 lepattanó, 9 gólpassz).

Sabáli Balázs: – Ez volt a búcsúmeccsem a fiatalokkal. Összességében túl “jó gyerekek” a srácok, ahhoz, hogy jelentősen előrelépjenek, a jövőben több temperamentum, csibészség, vagányság kellene a parkettán. Kár, hogy a játékvezetők elrontották a két csapat játékát.


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·