Főoldal » 2017, NBI A » “Lepattantunk” a bajnokcsapatról

“Lepattantunk” a bajnokcsapatról

Az első negyed után még vezettünk a bajnok Alba Fehérvár otthonában, ám a félidő hajrájában, majd a harmadik negyed közepén volt egy hullámvölgyünk és ezeket könyörtelenül büntetve, biztosan győzött a lepattanó harcot nagy fölénnyel nyerő címvédő

Alba Fehérvár – Sopron KC 96-72 (26-27, 28-14, 22-20, 20-11)
Székesfehérvár, 1200 néző. V.: Kapitány, Frányó, Hervay.

Alba: Hill 5/3, HARRIS 19/3, Simpson 7/3, LÓRÁNT 28/3, KELLER Á.10.
Cs.: Horton 2, MOHAMMED 13/6, Filipovics 8/3, Keller I. 4, Varga M., Brbalkics.
Edző: Dzunics Braniszlav.

Sopron KC: PARKER 20/6, Duvnjak 10/6, El-Amin 9/3, Zagorac 9/3, WATKINS 13.
Cs.: Tóth G. 5/3, Mészáros 3/3, Takács N.3/3, Buzsáki.
Edző: Sabáli Balázs.

Több, mint 1 perc elteltével El-Amin, az öt légiósával kezdő csapatunknak megszerezte a vezetést. Hill révén egalizált az Alba, majd Sasa triplát “vágott”. Sűrűn potyogtak a kosarak, Ryan villant és Parker is hamar megszerezte első pontjait csapatunkban, de Lóránt triplával egyenlített. Az 5. perc elején Uros is betalált, így kezdő ötösünk minden tagja szerzett pontot. A szakasz közepén Lóránt kosaraival és Simpson hármasával egy 7-0-t bemutatva fordított a Fehérvár. Sabáli időkérése után két cserejátékos villant, Mohammad triplájára Geri felelt hármassal, és távoli találata csapatunk 10-2-es rohamának kezdetét jelentette, melyet ő és új játékosunk, Parker vezetett. Ennek köszönhetően a kosarakban és fordulatokban gazdag első 10 perc után 1 ponttal vezettünk.
Ryan kosarával kezdődött a második etap. Hullámzó volt a játék, fordított a Fehérvár, majd Parker, Sasa és Ryan révén egy 6-0-lal visszaszereztük vezetést. A szakasz hajrája a lepattanóknál domináló bajnokcsapaté volt, amely “leolvadó” csapatunkkal szemben egy 19-4-es futást bemutatva, 10 pont fölötti előnyt szerzett a szünetre. Ahogy a pontok (54-41), úgy a lepattanók (25-12) vonatkozásában is 13 egységnyi volt a hátrányunk a félidőben.

Parker vezérletével 7-2-vel kezdtünk és hamar 10 ponton belülre kerültünk szünet után. Újított és egy 11-0-lal közel 20 pontosra növelte előnyét a bajnok, majd Takács Norbi több, mint 3 perces kosárcsendünknek vetett véget egy triplával. A szakasz második felében állandósult a 15 és 20 pont közötti hazai vezetés, Ryan valamint a hármast dobó Mészáros Máté tett róla, hogy ne növekedjék a hátrány.
A záró szakaszt 6-0-lal kezdve a bajnok, végleg eldöntötte a találkozót. Jól kezdő csapatunk az első félidő végén, valamint a 3. negyed elején mély hullámvölgybe került, a lepattanó harcot pedig nagy különbséggel (48-30) elveszítette, így simán alulmaradt.

Sabáli Balázs: – Tizenhét percig jó ritmusban játszottunk, tartottuk a lépést az Albával. A folytatásban már nem, vagy csak kis mértékben tudtuk megvalósítani, amire elvben készültünk. Rossz helyzetkiválasztásaink és eladott labdáink után könnyű kosarakat kaptunk, és ellenfelünk a mi palánkunk alatt szerzett lepattanókból, sok könnyű kosarat szerzett. Néhány dolgot feltétlenül tisztáznunk kell a jövő hét végi kulcsfontosságú hazai mérkőzés előtt.


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·