Főoldal » 2017, NBI B » “Évzáró” 106 ponttal és győzelemmel

“Évzáró” 106 ponttal és győzelemmel

A fordulatos első negyed után, jól kezdő fiataljaink döntetlenre álltak Tiszaújvárosban, majd a két középső negyedben dominálva, jelentős előnyt szereztek. A záró etapban triplákkal, a végén pedig sűrűn szabálytalankodva próbáltak felzárkózni a borsodiak, de a srácok biztos kézzel értékesítve a büntetőket szép győzelemmel zárták idei NB I B-s szereplésüket

Tiszaújvárosi Phoenix KK – SKC-Sportiskola  93-106  (19-19, 15-28, 18-24, 41-35)
Tiszaújváros, férfi NB I B, V.: dr. Mészáros, Sallai, Borgula.

SKC-Sportiskola: POLGÁRDY 18/3, KÁNTOR 29/9, Werner 3, BUZSÁKI 14/6 18, BAGÓ.
Cs.: Németh M. 4, PAPP B. 18, Garab G.
Edző: Váradi Kornél.

Bagó Martin vezérletével bátor, jó játékkal kezdtek fiataljaink, akik 8-3-ra elhúztak.  A szakasz közepén jött egy hullámvölgy, és 8-1-gyel fordított a borsodi gárda. Papp Barna villanásaival jöttek ki a hullámvölgyből a fiúk. A fordulatos negyed döntetlennel zárult.

A második etap elején Polgárdy Ádi emelt be egy hármast, váltott vezetéssel haladtak a felek. Egységes csapatjátékkal egy 11-2-vel – benne egy triplával Olivértől – elléptek a srácok. Időkérés után feljött 4 pontra a Tiszaújváros, jól jött Buzsáki Bence triplája. Ez egy, a Bagó-Polgárdy duó vezette 14-3-as rohamnak “ágyazott meg, és bár a félidő hazai duplával zárult, tetemes, 13 pontos előnnyel fordultak fiataljaink.

A 3. negyed elején váltva este a kosarak, majd Buzsáki és Kántor egy-egy triplájára építve egy 13-3-mal, 20 pont fölé nőtt az előny. A koncentrált jó játék után szinte törvényszerű volt egy kis hullámvölgy, de Olivér tett róla, hogy ne kerüljenek 15 ponton belülre a hazaiak. A záró etap előtt 19 ponttal vezettek a srácok.

A befejező negyedben, minden mindegy alapon elkezdték szórni a triplákat a hazaiak, és megnyitották a hosszú hajrát, egy 19-7-tel 10 ponton belülre kerültek. A végjátékban a srácok – elsősorban Olivér – biztos kézzel értékesítették a büntetőket, így fiataljaink szép, értékes győzelemmel zárták idei szereplésüket az NB I B-ben.

 

Váradi Kornél: – Gratulálok a fiúknak a győzelemhez! Büszke vagyok rájuk, mert végig a kosárlabdára koncentrálva, igazi csapatként arattak meglepetésgyőzelmet a csoportban erős együttesnek számító Tiszaújváros otthonában. Javítandó hibák persze voltak, de kritikus helyzetekben mindig akadt, aki átlendítette a holtponton a csapatot.


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·