Főoldal » 2012, 2013 » Elhunyt Vetési Imre

Elhunyt Vetési Imre

Vetesi-Imre(210x140)Újabb nagy veszteség érte a magyar s azon belül a soproni kosárlabda társadalmat. Mára virradóra, életének 69. évében hosszan tartó betegség után életét vesztette a kitűnő edző, Vetési Imre

A Békésen született szakember Budapesten, utánpótlás vonalon kezdett edzősködni, dolgozott a Csőszerelő, a XI. kerületi sportiskola (XISI), a Ganz Mávag és a Honvéd csapatainál. Az élvonalban több együttest is vezetett, dolgozott Oroszlányban, Székesfehérvárott és Sopronban több csapatnál. Az Ászoknál, a Postás lányainál és életének utolsó évtizedében a SMAFC gárdájánál.

Egy igazi keménykezű, régi vágású edzőt gyászol most a magyar kosaras társadalom. Egy vérbeli egyéniséget, tele sok humorral, derűvel, aki szerette a sikert s imádta azt ünnepelni. A soproni közönség nemegyszer dobálta a magasba s vitte ki a vállán a Sportcentrumból.

Imre bácsi, vagy ahogy a fiatalabbak nevezték az Öreg kifogyhatatlan volt a sztorikból, anekdotákból, tele volt jókedvvel, humorral. És bár ez kintről nem mindig tűnt így. a lelke mélyén szerette a játékosait. Őt pedig az ellenfelek tisztelték, szaktudását elismerték Szombathelytől Szegedig, Pécstől Nyíregyházáig.

A kórral vívott hosszú küzdelméből, nemrég még úgy tűnt – mint edzőként oly sokszor – vesztett helyzetből tud fordítani. Amikor jól érezte magát, még a betegségéből is viccet csinált, ám ebben sajnos végül alulmaradt. A halála előtti napokban még  megnézte a SMAFC mérkőzéseit a Krasznai-kupán.

Klubunk mély fájdalommal veszi tudomásul a kitűnő szakember halálát, és őszinte részvétét nyilvánítja az elhunyt családjának.


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·