Főoldal » 2017, NBI A » Nem volt esély Jászberényben

Nem volt esély Jászberényben

90 pont fölött dobtunk, ám a gyenge védekezés miatt tartalékos csapatunknak mégsem volt esélye szoros meccset játszani a jászberényi alsóházi rangadón – sajnos sereghajtók vagyunk

JP Autó-Jászberényi KSE – Sopron KC 108-92  (28-13, 36-29, 27-27, 17-23)
Jászberény, férfi kosárlabda NB I, 300  néző. V.: Földházi, Sötöry, dr. Mészáros.

Jászberény: NELSON  24/9, RAKICS 12/6, WALLACE 32/9, Lucsics 11, SEJFCS 21.
Cs.: Kerpel-Fronius 4, Cseh, Molnár M. 4, Bazsó, Szigedi.
Edző: Nikola Lazics.

Sopron KC: PARKER 23/6, Duvnjak 4, El-Amin 8, Takács 6/6, WATKINS 36/9.
Cs.: MÉSZÁROS 10/6, Élő, Kántor 5/3, Bagó.
Edző: Sabáli Balázs

Ryan révén mi szereztünk vezetést, ám erre 6 ponttal felelt a Jászberény. Szerencsére centerünk ott folytatta, ahol a ZTE ellen abbahagyta, első 8 pontunkat ő jegyezte. Őt nem tudták tartani a hazaiak, mi viszont a lépést velük az ő kosaraival igen. Egészen a negyed közepéig, amikor  Rakics megszerezte a meccs első tripláját, majd Wallace is beemelt egy hármast, így 8 ponttal meglépett a Jászberény, ezért Sabáli időt kért.  Nem tört meg a Jászberény lendülete, újra Wallace villant, és 8-8- után egy 12-0-lal 20-8-ra elhúztak a hazaiak. Hosszabb kosárcsendünknek Ryan vetett véget egy 2+1-es akcióval, 7 és fél perc elteltével El-Amin volt eredményes, ennyi idő telt el, amíg második játékosunk is betalált… A hazaiak szinte minden támadásukat kosárral fejezték be, így egy negyed után – a gyakorlatilag egyszemélyes támadó alakulatunkkal – 15 pontos hátrányban voltunk.

A második szakasz elején Duvnjak, majd El-Amin villant, rögtön időt kért a hazai szakvezető. Sajnos nem sikerült a 10 pontos lélektani határon belülre kerülni, egy Nelson vezette 12-4-gyel 19 pontosra növelte előnyét az új erőre kapó Jászberény, edzőnk kénytelen volt ismét időt kérni. Lucsics 2+1-es akciójával 20 pont fölé nőtt a hátrányunk, majd állandósult a 20 pont körüli különbség. Az első kosarát a 16. percben megszerező kosarát Parker magára talált, megszerezte csapatunk első tripláját. A félidő hajrájában Norbi is beemelt egy triplát, de a hazaiaknak mindenre volt válaszuk. Félidőben 64 pontot kapva 22 pontos hátrányban voltunk.

El-Amin kosarával kezdődött a második félidő. Nagy dobópárbaj alakult ki, Ryan , Norbi és Parker is “bevert” egy-egy triplát, de a Nelson-Wallace kettőst nem tudtuk megfékezni, így tartotta 20 pont körüli előnyét a Jászberény. A szakasz közepén, amikor Sejfics is “hozzászólt” a meccshez, 25 pontosra nőtt a különbség – eldőlt a meccs. Ryan ismét hatalmasat küzdött, a 28. percben megvolt a dupla-duplája, ám érdemben ismét csak Parker – és időnként Máté – nőtt föl mellé. A szakasz hajrájában Máté emelt be egy hármast, amellyel 20 ponton belülre kerültünk, de Wallace erre is felelt egy triplával.

A záró etapot a szabályok értelmében le kellett játszani. Nehézségeink ismertek, szerkezeti gondjaink is közrejátszhattak -34-25-re elveszítettük a lepattanó csatát, Ryan egymaga szerezte csapatunk lepattanóinak több, mint a felét (13)-, gyenge védekezésünkben, amely megpecsételte sorsunkat, simán elveszítettük az alsóházi rangadót.

Sabáli Balázs: – Nem a hiányposztunkon, a négyes pozícióban veszítettük el a meccset, hanem a mezőnyposztokon. Az első félidőben kapott hatvannégy pont mindent elárul, rengeteg egy-egy elleni akcióból kaptunk kosarat, lényegében nem is beszélhettünk védekezésről, kritikán aluli volt. Szünet után valamit javult ugyan a helyzet, de szorossá tenni a meccset már nem volt esély, nem fogok személyeskedni, de úgy tűnik, nem mindenki érzi át a helyzetünk súlyosságát.

A fotók a 12.16-i ZTE elleni mérkőzésen készültek.


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·