Főoldal » 2017, NBI A » Ne mondjunk csütörtököt a csütörtöki évzárón

Ne mondjunk csütörtököt a csütörtöki évzárón

Zaklatott, nehéz évet zárunk le holnap, azaz csütörtökön este. Az esztendő utolsó bajnokiján a PVSK csapatát fogadjuk

Együttesünk a múlt héten Jászberényben a katasztrofális első félidei védekezés miatt elveszített alsóházi rangadóval, a sereghajtó pozíciójába került a bajnokságban. Vezetőedzőnk, Sabáli Balázs honlapunk érdeklődésére elmondta, mint minden mérkőzés után, ezúttal is volt videózással egybekötött értékelés. Ezen “terítékre kerültek” a hibák, amelyekből a legtöbb, egyéni figyelmetlenség volt az első félidőben, amelyek miatt 64 pontot kaptunk első 20 percben.
Edzőnk már az évzáró összecsapást taglalta és elmondta, hogy a meccsek után rendre elemzik a hibákat és reméli, az év utolsó meccsén már lesz valami látszatja annak, hogy tanultak is belőle a srácok.
Ami a sérülteket illeti, Dénes Gabi, ha könnyített jelleggel is, de elkezdte az edzéseket, Sasa sarkáról várhatóan a mérkőzés napján veszik le a csizmát, Tóth Geri felépülése azonban hosszabb időt vesz igénybe és még egy magas játékosunk, Élő Bálint is térdsérülésre panaszkodott.

Ami a csütörtöki riválist, a pécsi csapatot illeti, róluk edzőnk úgy vélekedett, hogy a baranyaiaknál – bár a Pécsre tanulni érkező fiatalok beépítése fokozatosan zajlik – a légiósok viszik a prímet, Budimir, a horvát magasbedobó régóta vezére a PVSK-nak, amely hullámzó teljesítményt nyújt. A pécsi csapat annyiban hasonló jellegű előző hazai ellenfelünkhöz, a ZTE-hez, hogy ahogy Zalában Bencze Tamás, Pécsett Csirke Ferenc dirigál már évek óta, és a csapat játékrendszerén meglátszik az állandóság.

Természetesen erősen tartalékosan a Pécs játékából is próbált felkészülni csapatunk, de edzőnk a jelenlegi helyzetben úgy véli, elsősorban a saját játékára kell figyelni az együttesnek, és őszintén reméli, sikerül jó hozzáállással, koncentrált, szervezett, előre mutató játékkal zárni az évet. Persze erősen tartalékos összetételben az nagy kérdés, mire lesz ez elég…


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·