Főoldal » 2017, NBI A » Nem tudtuk átlépni saját árnyékunkat

Nem tudtuk átlépni saját árnyékunkat

Az első félidő hajrájáig partiban volt – addig helyenként jól játszó – csapatunk a Péccsel, ám a félidő végén egy 8-0-lal elléptek a pécsiek. A harmadik negyedben volt egy időszak, amikor tartalékos csapatunk szétesett és elhúzott a PVSK. Utána valamelyest rendeztük a sorokat, de a görcsös támadójáték miatt, már nem tudtuk igazán szorossá tenni a meccset.

SKC – PVSK-Veolia 60-76 (19-19, 16-23, 15-18, 10-16)
Sopron, 1000 néző. V.: Török, Söjtöry, Balog.

SKC: Parker 6/3, Duvnjak 12/3, MÉSZÁROS 12/9, El-Amin 10/3, WATKINS 14/3.
Cs.: Takács 4, Bagó 2, Kántor.
Edző: Sabáli Balázs.

Pécs: DURHAM 12, SUPOLA 13/3, Budimir 5/3, Demeter 7/6, SARLIJA 14.
Cs.: SIMON K. 15/6, Dukics 8, Bíró, Harazin 2, Dragasevic.
Edző: Csirke Ferenc.

Durham duplájára El-Amin révén hármassal felelt, jórészt kényszerből kifejezetten alacsony szerkezettel kezdő csapatunk. Durham pörgette a pécsi csapat játékát, Ryan triplájával azonban tartottuk a lépést ellenfelünkkel. Az, hogy alacsony szerkezetben triplákkal operáltunk az valahol érthető, az viszont bosszantónak tűnt, hogy bár 4 kisemberrel játszottunk, ellenfelünk leindított bennünket, ezért edzőnk időt is kért. A szakasz közepén egy 6-0-lal elléptek a pécsiek, amikor betörésből El-Amin törte meg kosárcsendünket, de Durham és Sarlija révén, mindenre volt válaszuk a vendégeknek. Simon hármasával 8 pontosra nőtt a hátrány, csapatunkat El-Amin tartotta versenyben, aki 2+1-es akcióval vétette észre magát. Uros pillanatai következtek, hármast dobott, visszajátszást harcolt ki, majd betörésből is eredményes volt. A szakasz végén Bagó büntetőivel 7 pontos hátrányt ledolgozva egyenlítettünk.

Sarlija kosarával kezdődött a második negyed. Kialakították, de sajnos ki is hagyták a helyzeteket a srácok, akik óriási elszántsággal mentek a lepattanókért. Ryan büntetőivel, majd Parker 2+1-es akciójával – miközben Sarlija begyűjtötte 3. hibáját – fordítottunk. Máté elővett valamit magasugró múltjából és látványos légi út közben, bal kézzel juttatta a labdát a pécsi gyűrűbe és 7-0-s rohamunk, ellenfelünk edzőjét késztette időkérésre. Supola vette vállaira a pécsi együttest, a szakasz közepén 30-30-as teniszállást mutatott az eredményjelző. Küzdelmes játék folyt a pályán, sok hibával, fej-fej mellett haladtak a felek, Máté triplájával visszaszereztük a vezetést. El-Amin egészen a félidő utolsó percéig jól osztogatott, ám ekkor védekezésben lekésett, támadásban elveszítette a labdát. A félidőt a Demeter-Simon duó jóvoltából egy 8-0-s bő 1 perces rohammal és 7 pontos előnnyel zárta a Pécs.

Máté hármasával indult a második félidő, majd sajnos elkezdtünk kapkodni. Hiába emelt be az amúgy erőlködő Parker egy triplát, Supola és Simon vezérletével 10-3-as rohammal, 11 pontosra nőtt a vendégek előnye. Edzőnk közben időt kért, Ryan villant és zónára álltunk át. El-Amin gyönyörűen játszotta magát tisztára, de kihagyta a ziccert – a túloldalon viszont Demeter triplát dobott. Visszaálltunk emberfogásra, amely ellen a hosszabb pihenőből visszatérő Sarlija volt eredményes. Nyílt az olló, a negyed hajrájára szétesett, egyénieskedővé vált a játék. A szakasz hajrájában Máté triplája adott lökést a csapatnak, majd Ryan “beerőltetett” duplájával 10 pontra jöttünk föl. Az esetnél személyit reklamáló edzőnk technikait kapott, de a vendégek nem tudtak élni a lehetőséggel, 10 pontos hátrányból vártuk a záró etapot.

Az utolsó negyed 2 pécsi kosárral indult, majd a faultot vitató Sarlija kapott technikait. Nem sokkal később, a labdát szerző Urost akadályozó Budimir sportszerűtlent kapott. A büntetőket Uros mindkét esetben bedobta, de a következő akciókat nem sikerült eredményesen befejezni. Ryanen szépen gyűjtögették a hibákat a pécsi centerek, a 33. percben Dukics és Sarlija is 4-4-gyel állt, ám a görcsös támadójáték miatt nem sikerült 10-en belülre kerülni. A szakasz közepén Budimir hármasával 16 pontosra nőtt a hátrány. Ahogy lenni szokott semmi nem sikerült, Ryan labdát szerzett majd elveszítette. A hajrára lecserélte őt Sabáli, centerünk óriási tapsot kapott, csapatunk viszont nem tudta átlépni saját árnyékat, és újabb hazai vereséget szenvedett.

Sabáli Balázs: – Gratulálok a Pécsnek. Az első félidő hajrájáig egyenrangú ellenfelei voltunk a pécsi csapatnak, de az akkor eladott pár labda, úgy tűnik a vártnál jobban megviselte a csapatot. A második félidőre úgy tűnt, mentálisan is elfáradtunk, egy kőművessel nem lehet házat felhúzni… Ryan Watkins minden dicséretet megérdemel.
Szeretném megköszönni azon szurkolóinknak a biztatást, támogatást, akik kilátogattak, úgy látom, a többség átérzi a nehéz helyzetünket, remélem, a 2018-as év jóval sikeresebb lesz csapatunk számára, mint az idei.

Csirke Ferenc: – Gratulálok a csapatomnak, megvalósítottuk, amit elterveztünk. Ismertük a Sopron problémáit, tudtuk, sérültjeik vannak. Próbáltunk védekezésben folyamatosan nyomást gyakorolni rájuk, és bár az első félidőben sok volt a faultunk, megnyugtattam a srácokat, ezt kell folytatni, bővebb a rotációnk. Tudtuk, a Sopronnak egyénileg jó játékosai vannak, akik egyéni akciókkal is megpróbálkoznak majd – erre is felkészültünk. Soha rosszabb évet, hét-hattal állunk, bekerültünk a kupadöntőbe.
Köszönjük a minket elkísérő szurkolóink támogatását, boldog új évet a kosárlabda barátoknak.

Mészáros Máté: – Nem szeretnék a mérkőzéssel kapcsolatban szakmai értékelésbe belemenni. Viszont nagyon szeretném megköszönni azoknak a szurkolóinknak a buzdítást, akik ma kilátogattak és próbáltak segíteni nekünk. Egy ilyen nehéz helyzetben lévő csapat játékosának, ez nagyon sokat jelent.

Január 3-án 19 órakor, az Egis Körmend csapatát fogadjuk, ekkor kerül lejátszásra az elmaradt 3. forduló mérkőzése.
Reméljük, minél többen kilátogatnak a mérkőzésre és buzdítják csapatunkat.

 

 


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·