Főoldal » 2017, NBI A » Újratervezés, átértékelés

Újratervezés, átértékelés

Történt edzőváltás,voltak légióscserék – mégis a sereghajtó pozíciójában szerénykedik a csapatunk. Szakmai igazgatónkat, Sterbenz Lászlót arra kértük, elemezze a csapatunk körül kialakult helyzetet, és azt is, hogy jelen szituációban mi várható el csapatunktól

Szakmai igazgatónk kifejtette: összetett dolgok eredménye az, ami a pályán látszik, több tényező szerencsétlen összhatása vezetett el a jelenlegi helyzetig. Mint mondta, a külföldi játékosok kiválasztása ezúttal nem minden esetben bizonyult szerencsésnek, ebben a klub anyagi lehetőségeinek is szerepe volt, nyilván nem lehet tovább nyújtózkodni annál, mint ameddig a takaró ér. Hozzátette, a játékosokat ajánló ügynökségek is tisztában vannak klubunk gazdasági erejével, más a riválisoknál szereplő játékosok többségét nekünk nem is ajánlották ki.
Ezen túlmenően az utóbbi hetekben a csapatot sújtó szinte példátlan sérüléshullám, szerkezetileg hátrányos helyzetbe hozta a csapatot, a kispadon a Pécs ellen ott ült civilben négy magas emberünk. És bizony ezt a helyzeti előnyt, hogy kényszerből nem a megszokott szerkezetben kellett játszani és magassági fölényben voltak, valamint rotációnk jelentős beszűkülését, ellenfeleink könyörtelenül megbüntették.
Kicsit visszakanyarodva az időben, Sterbenz azt is kiemelte, hogy egy csapatnál mennyire fontos, milyen minőségű játékosállomány áll egy szakvezető rendelkezésére. Emlékeztetett rá, hogy az előző évad végén, a tavaszi szezonban Aleksziccsel is bukdácsoltunk, volt edzőnk most viszont a Szolnok szakvezetőjeként az élről tekinthet le a mezőnyre. Ezzel arra akart utalni, hogy Sabáli Balázs személyében egy kiváló eredményekkel már Sopronban is bizonyított, képzett szakvezető irányítja a gárdát.

Szakmai igazgatónk az utánpótlásra is kitért. Mint mondta, most vannak 18-19 éves tehetségeink, akik a felnőtt csapatnál edzenek, a B-csoportos csapatban folyamatosan játszanak, fejlődnek, de még nincsenek azon a szinten, hogy amikor két profi csapat felnőtt játékosai feszülnek egymásnak. akkor ők oldják meg a problémáinkat.

A szurkolók kapcsán Sterbenz László azt fejtegette, – csatlakozva a pécsiek elleni összecsapás után nyilatkozatában erre kitérő játékosunkhoz, Mészáros Mátéhoz, valamint szakvezetőnkhöz – hogy csapatunk híveinek többsége látta, hogy a srácok megfeszülnek a pályán, de jelen pillanatban ebben az összetételben sajnos ennyit tudnak. Mint mondta, mindenkinek szíve joga habitusa, neveltetése alapján véleményt mondani a látottakról, de úgy tűnik, már mindenki látja: jelen pillanatban egyetlen reális cél lebeghet a csapat előtt, az A-csoportban való bentmaradás. Előzetesen talán túlbecsülték a keret erejét, ráadásul a sérüléshullám is beütött, így most ki kell mondani: át kell értékelni, újra kell tervezni a minimális célt, amely nem más, mint az élvonalban való bentmaradás. Valamint az is nagyon fontos, hogy szurkolóink elégedetten térjenek haza mérkőzéseink után.


A játékosok edzésmunkájával kapcsolatban Sterbenz határozottan leszögezte: a játékosok teszik a dolgukat becsülettel. Az is tény viszont, hogy a kialakult helyzetben sem ők, sem a szakmai, sem a klubvezetés tagjai nem érzik jól magukat, a gárda emiatt meccsről meccsre igen erős nyomás alatt játszik. Ő, ahogy eddig, az összes soproni csapatánál az utánpótlásban, valamint férfi és női vonalon egyaránt, továbbra is próbál segíteni, tenni a soproni kosárlabdáért.
Zárszóként szakmai igazgatónk elmondta: abban bízik, hogy amennyiben a klubnak gazdasági erejéből futja egy esetleges újabb légiós cserére, (amelyet Zagorac állapota is befolyásolhat), akkor – teljes kerettel, a sérültek felépülése esetén – ezt az újratervezett minimális célt, a bentmaradást tavasszal eléri csapatunk.


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·