Főoldal » 2018, NBI A » A fővárosban vágtunk vissza a MAFC-nak

A fővárosban vágtunk vissza a MAFC-nak

Küzdelmes, fordulatos mérkőzésen jó ideig a csapatunk színeiben a legjobb játékát nyújtó El-Amin vezérletével tartottuk a lépést a hazaiakkal. A befejező negyed hatékony támadójátékával végül sikerült visszavágni a MAFC csapatának, a bajnoki nyitányon elszenvedett hazai vereségért

MAFC-Sopron KC 66-74 (19-20, 16-12, 13-16, 18-26)
Budapest, férfi kosárlabda NB I néző. V: Győrffy, Frányó, Kovács N.

MAFC: HOT 20/12, Fodor 4, Misek 9, Cvetkovics 8/6, DAVIS 15.
Cs.: McCray 8, Peringer 2.
Edző: Jovica Arsics.

Sopron: PARKER 11/3, DUVNJAK 9, EL-AMIN 22/12, Takács 6/6, WATKINS 10.
Cs.: Bagó 4, MÉSZÁROS 12/6, Dénes.
Edző: Sabáli Balázs.


A hazaiak vezettek, mi pedig előbb El-Amin duplájával, majd Parker hármasával egyenlítettünk – ez volt a képlet az első percekben. A szakasz közepén elkapkodunk pár akciót és ezt a MAFC egy 7-0-lal büntette, edzőnk időt kért. El-Amin triplája után Watkins is megkezdte a pontgyártást, ám miután 2-re feljöttünk Hot is beemelt egy triplát. El-Amin szerencsére El-kapta a fonalat, a hazaiak nem tudták tartani és eredményessége révén sikerült egyenlíteni. A szakasz hajrájában Norbi is bevágott egy hármast, amellyel átvettük a vezetést.

Ryan két büntetőjével indult a második 10 perc, majd Fodor és Misek villant, vezetésünk pedig elillant. Peringer rontott zsákolást, de támadásban “megálltunk”. Hot keze továbbra is nagyon forró volt, a MAFC egy 9-0-t mutatott be és 6 ponttal ellépett – kénytelenek voltunk újból időt kérni. Hosszabb kosárcsendünknek Parker vetett véget, majd némi “hallgatás” után újra El-Amin jelentkezett triplával, máris ott voltunk ellenfelünk sarkában. A félidő hajrájában Bagó Martin értékesített két büntetőt. Bár futottunk az eredmény és ellenfelünk után, 5 ponton, látótávolságon belül voltunk.

El-Amin egyenlítést jelentő triplájával indult a második félidő, Parker duplájával pedig sikerült átvenni a vezetést. Két hazai büntető után Norbi is triplával jelentkezett, Uros büntetőkből szerezte meg első pontjait, csapatunk pedig egy parádés 10-2-vel indította a második félidőt. Nem tört meg a MAFC, Cvitkovics triplája, majd az ellenünk ítélt technikai fokozta az izgalmakat – egy 9-0-lal fordított a MAFC, újra jött az időkérés. El-Amin átadásából Máté duplájával feleztük meg 4 pontos hátrányunkat, Bagó Martin pedig egyenlített – sajnos a bónusz büntető kimaradt. Máté visszaadta a gólpasszt El-Aminnak, újra fordult a kocka, megint nálunk volt az előny. Hot duplájával zárult a negyed, amelynek végén elmondhattuk: egyik fél sem engedett a 48-ból, ugyanis 48-48-at mutatott az eredményjelző a 4. negyed előtt.

Uros 2+1-es akciójával indult a 4. negyed, majd Máté emelt be egy hármast, ezután labdát és duplát is szerzett, egy 8-0-s másfél percet bemutatva kezdtük a szakaszt. Misek vezérletével próbált zárkózni a MAFC és egy 6-0-s hazai “részhajrá” után, még 2 pontos vezetésünknél ismét Sabáli kért időt. Ryan “jelentkezett” fontos 2+1-es akcióval, majd a hajrára előlépő Uros villant kétszer és egy 9-3-mal ismét nyolccal “mentünk”. A légiósok helyett Misek vette vállaira a MAFC-ot, ám El-Amin duplával, Ryan pedig újabb 2+1-es akcióval “dolgoztatta meg” a jegyzőkönyv vezetőjét, a kegyelemdöfést pedig Máté triplája adta meg a hazaiaknak, amellyel bő 2 perccel a vége előtt 11 pontosra nőtt előnyünk és végül roppant fontos alsóházi mérkőzést nyertünk idegenben.

Sabáli Balázs: – Várható volt, hogy a MAFC nem enged minket úgy játszani, mint tette szerdán a Körmend, és azok után, hogy hét közben is játszottunk, kicsit fásultabbak voltunk. Akadtak ítéletek, amelyek borzolták a kedélyeket a kispadoknál és a lelátókon. Az első félidőben, amikor El-Amin extra dobásaival tartott versenyben minket, nem mindig védekeztünk úgy, ahogy terveztük. Szünet után ebben feljavultunk, amiben jelentős szerepe volt a padról beszállva, főleg a védekezésben óriási energiákat mozgósító Bagó-Dénes-Mészáros triónak, raádásul ez utóbbi fontos kosarakat is szerzett.
Örülök annak, hogy sok szurkoló elkísérte és biztatta a csapatot, az ő támogatásukra nagy szükségünk volt. Egymásra talált a csapat és a szurkolótábor!

A fotók a 01.06-i Körmend elleni mérkőzésen készültek.
Az utolsó kép kivételével, amely a helyszínen.


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·