Főoldal » 2018, NBI A » Valami elindult

Valami elindult

Ez az év is jól kezdődik – szoktuk időnként némi (néha ön)iróniával mondani. Nos, csapatunk esetében semmi szükség iróniára. Az esztendő első hetében történtek alapján úgy tűnik, 2018-ra 180 fokos fordulatot vett együttesünk játéka

Szerdán remek kezdéssel végig vezetve simán legyőztük a Körmendet, szombaton pedig időnként fogcsikorgató küzdelemben a MAFC otthonában sikerült alsóházi rangadót nyerni, és egyben visszavágni a szezonnyitón elszenvedett fájó hazai vereségért.

Edzőnk, Sabáli Balázs a fővárosi bravúr, valamint a két győzelemmel kezdett esztendő kapcsán  azt fejtegette: várható volt, hogy a budapesti alsóházi rangadó nem lesz igazán szép, hiszen a nagy tét mindkét csapatra nyomasztóan hatott, ráadásul mi a szerdai meccs miatt nem voltunk, nem lehettünk olyan frissek-fittek, mint voltunk a Körmend ellen. Az is sejthető volt, hogy a MAFC agresszív védekezésével nem enged minket úgy játszani, ahogy a Körmend ellen tudtunk.
Közbevetésként jegyezzük meg… az, hogy a Körmend elleni meccsel a lábaikban, fiaink az előző év utolsó meccse óta, erre a kulcsfontosságú összecsapásra készülő MAFC-ot a záró negyedben tudták felülmúlni, jól jelzi, hogy a szerdai diadal mentálisan mekkora erőt, lökést adott.

Sabáli pedig folytatta: az első félidőben El-Amin extra dobásaival tartotta versenyben a csapatot, de a védekezés nem volt olyan hatékony, ahogyan azt szerettük volna. A győzelem megszerzése szempontjából döntő jelentőségű volt, hogy ebben sikerült előrelépni. Feltétlenül szólni kell arról, hogy ehhez elengedhetetlen volt, hogy a padról beszálló Bagó-Dénes-Mészáros trió – és ezt a meccs után az öltözőben is elmondtam – főleg a védekezésben óriási energiákat mozgósított,  de Máté a zárószakaszban igen fontos kosarakat is szerzett. A záróetapban Urosnak is volt egy jó szakasza, Ryan pedig – bár a korábbiakhoz képest valamivel visszafogottabban teljesített -, a szokásához híven óriásit küzdött  és egy 10-10 pontos és lepattanós dupla-duplát így is összehozott.

 Zárszavában szakvezetőnk kitért a csapatot a fővárosba szép számmal elkísérő szurkolótáborra is:
– Nagyon örültem annak, hogy sok szurkolónk elkísérte a csapatot a budapesti mérkőzésre, el is kelt a segítségük, buzdításuk a srácoknak. Amikor átvettem a csapatot, már akkor mondtam, az esetleges előrelépés, nem az edző személyén múlik, hanem egy közös projekt kell, hogy legyen. Össze kell fogni a klub vezetésnek, a szakmai stábnak, a játékoskeretnek, valamint a szurkolótábornak. Úgy érzem, a héten újra egymásra talált a csapat és a szurkolótábor, elmondhatjuk, hogy valami elindult…
Mentes a vírusoktól. www.avg.com

Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·