Főoldal » 2018, NBI A » Kevés hiányzott egy óriási bravúrhoz

Kevés hiányzott egy óriási bravúrhoz

Partiban voltunk a listavezetővel, amely ellen a remek második negyedünknek köszönhetően szünetben még vezettünk is. Térfélcsere után sajnos voltak rövidzárlataink – igaz remek időszakaink is – és a roppant erős kerettel rendelkező Szolnok ezt kihasználva, végül nagy küzdelemben remekül küzdő csapatunk fölé kerekedett, de ismét emelt fővel jöhettek le a srácok a pályáról

Sopron KC – Szolnoki Olaj 74-78 (17-23, 27-15, 17-28, 14-13)
Sopron férfi kosárlabda NB I, 2000 néző. V.: Papp,, Török, Szalai.

SKC: PARKER 17/3, Duvnjak 7, EL-AMIN 17/6 Takács, WATKINS 19/6.
Cs.: Bagó 3/3, MÉSZÁROS 11/3, Dénes.
Edző: Sabáli Balázs.

Szolnok: PERRY 17, Kovács P. 5/3, VOJVODA 11/6, FORD 12/6, TÓTH Á. 12.
Cs.: Andric 6, MILOSEVICS 10 , Philip 5/3, Polyák.
Edző: Dragan Alekszics.

Zsúfolásig telt ház előtt, remek hangulatban a vendégek kezdtek jobban, 0-4 és közel 2 és fél perc után Parker szerezte első pontjainkat büntetőkből. Irányítónk a következő akciónk végén egy triplát is “bepörkölt”, és szurkolóink legnagyobb örömére átvettük a vezetést. Ezt követően váltott vezetéssel haladtak a csapatok, szép lassan mindkét oldalon minden kezdő játékos “hozzászólt” a találkozóhoz. A szakasz közepe a vendégeké volt, akik Perry vezérletével egy 9-0-t “repesztettek” – jött is az időkérés edzőnktől. Sajnos nem sikerült megtörni ellenfelünk lendületét, újabb két szolnoki találat után már 12 pont volt a hátrány. Hosszúra nyúlt kosárcsendünknek Máté vetett véget triplával, majd Ryan is beemelt egy triplát. A két távoli találatra építve, egy 8-2-vel sikerült a negyed végén 6 pontra feljönni.

Szolnoki kosárral kezdődött a második negyed, Máté révén próbáltunk tapadni az éllovasra, állandósult a 6-8 pont körüli szolnoki vezetés. Az ismét hősiesen harcoló Ryan zsinórban dobott 6 pontjával – benne 4 jó büntetővel – 2 pontra megközelítettük az Olaj együttesét, amelyet Milosevics próbált átlendíteni a hullámvölgyön. Ott lihegtünk ellenfelünk nyakán, Ryan 2+1-es játéka után, egyetlen pontra csökkent az éllovas előnye. Képtelenek voltak szabályosan tartani a vendégek, centerünk két újabb büntetőjével sikerült átvenni a vezetést. No nem sokáig, Ford ugyanis hármast “vágott”. Uros “rázta meg” magát, kétszer is villant, Máté ismét hozzátette a magáét, a védekezés pedig összeállt. A félidő hajrájában El-Amin vert be egy triplát és ezzel 6 ponttal megléptünk, ezt az előnyt – köszönhetően Uros 3 másodperccel a félidő vége előtt dobott kosarának -, meg is tartottuk szünetig.

Parker egy jó büntetőjével indult a második félidő, Ford felelt rá duplával, majd El-Amin emelt be egy triplát. Váltva estek a kosarak, és az ekkor vezérré előlépő El-Amin jóvoltából tudtuk tartani 5 pont körüli előnyünket. A szakasz közepén Kovács és Ford egy-egy hármasával átvette a vezetést a Szolnok. Tóth Ádám is betalált, egy 8-0-t “futottak” a vendégek,és 3-mal mentek, amikor Ryan triplájával egyenlítettünk. Ekkor az Olaj két legnagyobb sztárja, Vojvoda és Milosevics lépett elő, az éllovas ismét ellépett. A szakasz végén az ifjú Bagó Martin remek triplájával 5 pontra zárkóztunk föl.

A befejező negyed elején másfél percig nem esett kosár, majd Philips dobott triplát. Megálltunk támadásban, Perry kosara után 10 ponttal vezetett az éllovas, időt kért edzőnk. A negyedbeli első kosarunkat Máté dobta közel 4 és fél perc elteltével. El-Amin büntetőivel 6-ra közelítettük meg a szolnokiakat, ám ekkor Vojvoda dobott egy “gyilkos” hármast. Nem adtuk olcsón a bőrünket, Parker sziporkázott a hajrában és remek megmozdulásaival bő perccel a befejezés előtt 2 pontra megközelítettük a szolnokiakat, ám fordítani nem tudtunk. Annak fényében még dicséretesebb tartalékos csapatunk helytállása, hogy a lepattanó harcot 46-33-ra nyerte az Olaj – a vereség ellenére jó úton járunk.

Sabáli Balázs: – Gratulálok a Szolnoknak, igazolta, miért is az egyik legjobb, nemzetközi porondon is helytálló magyar csapat. Az első negyed róluk szólt, de a másodikban támadó lepattanók visszaszerzésével, jól büntetőzve sikerült tizenkét pontos hátrányból fordítani. Szünet után jobban védekezett a Szolnok, kiszorítottak minket a palánk alól, nem tudtuk visszaszerezni a lepattanókat, ráadásul kihagytunk nyolc büntetőt, ami egy ilyen remek csapat ellen, mint a Szolnok nem fért bele. A küzdésért, a tartásért a csapatom, valamint a végig mellette álló szurkolótábor is megérdemli az elismerést. Folytatjuk a légiós keresését, nagy szükségünk van még egy játékosra.

Dragan Alekszics: – Gratulálok a Sopronnak és saját csapatomnak is, nagy meccs volt. A második félidőben ellenfelünk jó ritmust kapott el, amelynek nem találtuk az ellenszerét. Szünet után rendeztük a védekezést, játékunkban meglett az egyensúly, így sikerült egy nehéz meccsen értékes győzelmet aratni.


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·