Főoldal » 2018, U20 » A vége a vendégeké volt

A vége a vendégeké volt

Szenzációsan kezdték fiataljaink a Szolnok elleni U20-as bajnokit és a záró szakasz közepén is még 11 ponttal vezettek. A végére azonban a bővebb rotációval rendelkező szolnoki együttes felőrölte fiataljaink ellenállását és fordított

SKC – Szolnoki Olaj 54-58 (24-8, 12-20, 13-11, 5-19)
Sopron, U20-as bajnoki mérkőzés.
SKC: Papp B. 7/3, POLGÁRDY 13, Németh M. 4, WERNER 13, BAGÓ 15/3.
Cs.: Garab G. 2, Spéder, Farkas G.,


Az első kosarat a 2. percben szereztük Werner Vitya révén, ez követően azonban bő 5 percen át, egymást felülmúlva szinte álomjátékot mutattak be a srácok. Jó védekezésből valósággal átszaladtak fiataljaink a szolnoki srácokon és a 8. percben 16-0-a vezettek. A negyed hajrája kiegyenlített játékot hozott.
Ez folytatódott a második etap elején, majd a szakasz közepén jött egy hullámvölgy, és egy 14-2-vel a vendégek szorossá tették a találkozót. Szünetben 8 ponttal jártak ellenfelük előtt fiataljaink.

Szolnoki duplával indult a második félidő, de érkezett válaszul egy-egy dupla Martintól majd Vityától, és 40-30-as teniszállást mutatott az eredményjelző. Küzdelmes játék mellett, elsősorban Vitya és Martin ponterőssége révén tartották 10 pont körüli előnyüket fiataljaink.
A helyzet nem változott egészen a 4. negyed közepéig. A hajrára azonban “elfogyott” a Buzsákit ismét nélkülöző együttesünk, kihagyott helyzetek, eladott labdák jellemezték a játékot, és a szolnokiak megint bemutattak egy 14-2-es rohamot, amivel a 39. percben fordítottak. Sajnos fiataljaink az utolsó 4 percben képtelenek voltak pontot szerezni, így a Szolnok végül a maga javára fordította az összecsapást, amelyen Bagó Martin (15 pont, 10 lepattanó) és Polgárdy Ádi (13 pont, 11 lepattanó) dupla-duplát ért el, sőt ez utóbbi csupán két gólpasszal maradt el a tripla-duplától.


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·