Főoldal » 2018, NBI A » Körmendi vendégjáték

Körmendi vendégjáték

Szombaton este Körmenden lép pályára csapatunk, az új kosarast szerződtető vasi alakulat otthonában. A Körmend hét közben, Európa-kupa meccsen szenvedett hazai vereséget az Albától

Ami a szombati bajnokit illeti, csapatunk január 3-án éppen a Körmend hazai legyőzésével szakította meg hosszú, rossz sorozatát. Azóta a MAFC otthonában is nyerni tudtunk, majd szoros, kiélezett meccsen maradtunk alul az éllovas Szolnok ellen.
A Körmend a héten egy új játékost, egy amerikai irányítót szerződtetett és a hét közepén Európa-kupa meccsen, még új játékosa nélkül saját pályáján kikapott az Albától.

Sabáli Balázs kiemelte, hogy a bár taktikailag ugyanaz vezethet sikerre, mint amivel az év elején sikerült “elkapni” a Körmendet – jelesül a távoli dobások és gyors indítások elleni hatékony védekezéssel -, nem szabad a hazai meccsen megnyert összecsapásból kiindulnia csapatának. Edzőnk számára nem ismeretlen az új irányító, akit a Körmend igazolt, jó játékosnak is tartja, de úgy véli, csapatának elsősorban saját játékára kell koncentrálni. Kiemelte, az elmúlt hetekben láthatóan javuló mentalitással játszott csapata és  örömteli, hogy erre a szurkolók is “vevők”. A javuló hangulat és mentalitás jobb játékot is hozott magával, ebben a szellemben kell játszani Körmenden, ahol – és erre a stáb próbálta felkészíteni a társaságot – várhatóan forró hangulatú összecsapás vár a fiúkra. Tóth Geri már elkezdte az edzéseket, de még messze nincs bevethető állapotban, Élő Bálint operáción esett át, és a fiatalok közül többen is sérüléssel, betegséggel bajlódnak, tehát az Olaj elleni kerettel lépünk pályára Körmenden.


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·